Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neljä suomalaista pääsi Sibelius-viulukilpailuun

Kulttuuri
 
Kasmir Uusitupa
Kasmir Uusitupa

Kansainväliseen Sibelius-viulukilpailuun ylsi neljä suomalaisviulistia. He ovat Sara Etelävuori, Pekko Pulakka, Kasmir Uusitupa ja Juho Valtonen. Kilpailu alkaa Helsingissä 22. marraskuuta ja ratkeaa 3. joulukuuta.

Pulakka sijoittui alkuvuodesta toiseksi Kuopion viulukilpailussa, jonka ohjelma valmistaa nuoria suomalaisviulisteja Sibelius-viulukilpailuun. Myös Kasmir Uusitupa ja Juho Valtonen pääsivät Kuopiossa finaaliin. Sara Etelävuori puolestaan sijoittui Kuopiossa neljänneksi 2010 ja jatkoi Mihaela Martinin oppilaaksi Kölnin musiikkikorkeakouluun.

Suomalaiset ovat kovassa ja osin tutussa seurassa, sillä mukana on edellisen eli vuoden 2010 kilvan finalisteja. Kilpailuun osallistuvat jälleen Nancy Zhou ja Bomsori Kim.

Zhou oli vuoden 2010 Sibelius-finaalin karismaattisin, joskaan ei virheettömin tapaus. Kim on ollut suurien viulukilpailujen moninkertainen finalisti myös edellisen Sibelius-kilvan jälkeen. Hän sijoittui esimerkiksi Tšaikovski-kilpailun viidenneksi aikaisemmin tänä vuonna.

Sibelius-viulukilpailuun oli ennätysmäärä hakijoita: 234 viulistia 29 maasta. Esikarsintaraati valitsi kilpailuun 45 viulistia.

Joka viides vuosi järjestettävä Jean Sibelius -viulukilpailu on maailman merkittävimpiä viulukilpailuja. Ensimmäisen kilpailun vuonna 1965 voitti Oleg Kagan, ja myöhempiin voittajiin kuuluvat esimerkiksi Viktoria Mullova ja ainoa suomalaisvoittaja Pekka Kuusisto.

Tänä vuonna välierässä on pakollisena kappaleena yksi Sibeliuksen syntymäkaupunki-säätiön järjestämän Sibelius-sävellyskilpailun viulusarjan kolmesta parhaasta teoksesta. Finaaliin pääsee kuusi kilpailijaa, jotka soittavat Sibeliuksen viulukonserton sekä toisen viulukonserton säännöissä olevasta valikoimasta. Voittajalle on luvassa 25 000 euroa.

 

HS.fi Kulttuuri: Tunnistatko suomalaisvoittajan, säestikö Dingo Mullovaa? Testaa tietosi Sibelius-viulukilpailusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat