Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutisraivaaja-kilpailun voitto jaettiin kahtia

Tuomariston mukaan finalistit olivat kilpailun historian kovatasoisimmat

Kulttuuri
 
Ida Pimenoff
Kuka-palvelua kehittävät Ville Vaara, Iris Sandelin, Mari Vaara, Jaakko Nygren ja Tuomas Valtanen.
Kuka-palvelua kehittävät Ville Vaara, Iris Sandelin, Mari Vaara, Jaakko Nygren ja Tuomas Valtanen. Kuva: Ida Pimenoff

Mediainnovaatiokilpailu Uutisraivaajalla on tänä vuonna poikkeuksellisesti kaksi voittajaa.

Pääpalkintona ollut 250 000 euron kehitysraha jaettiin eilen Kuka- ja Lucify-palveluiden kesken.

Kuka on toimittajat ja asiantuntijat yhdistävä verkkopalvelu. Sen avulla toimittajat löytävät nopeasti ja monipuolisemmin aiheeseensa liittyviä asiantuntijoita, minkä toivotaan parantavan journalismin laatua. Sitä kehittävät Ville Vaara, Iris Sandelin, Mari Vaara, Jaakko Nygren ja Tuomas Valtanen.

Juho Ojalan, Ville Väänäsen ja Juuso Koposen Lucify puolestaan tuottaa työkaluja tiedon jalostamiseen. Sen työkaluilla uutisten yhteyteen voidaan esimerkiksi liittää toiminto, jonka avulla lukija voi itse testata, minkälainen konkreettinen vaikutus yhteiskunnallisesti merkittävällä uutisella on hänen elämässään.

Tuomariston mukaan finalistit olivat Uutisraivaajan historian kovatasoisimmat. 64 hakijan joukosta finaaliin pääsivät myös jalkapalloyhteisön oma sosiaalinen media Bolla, videot verkkoon tallentava ja laitteesta poistava Little Brother sekä osallistava politiikan paikallismedia Topicalio. Kaikki finalistit saivat 10 000 euron siemenrahan, jonka turvin joukkueet ovat kehittäneet projektiaan. Finalisteihin ja heidän ideoidensa kehitystyöhön voi tutustua Uutisraivaaja-blogissa.

Kilpailu järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Kilpailua järjestää Helsingin Sanomain Säätiö, ja tarkoituksena on löytää tiedonvälitykseen ja journalismiin uusia toimintatapoja ja kestäviä liiketoimintamalleja. Ensimmäisen Uutisraivaajan voitti 2011 uutisten suositteluun tarkoitettu Scoopinion-sovellus. Vuoden 2013 voittaja oli hitaan journalismin verkkopalvelu Long Play.

Ida Pimenoff
Juho Ojala ja Ville Väänänen
Juho Ojala ja Ville Väänänen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat