Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduard Uspenski ei tulekaan Helsinkiin

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Eduard Uspenski
Eduard Uspenski

Kansainvälisesti tunnettu venäläinen lastenkirjailija Eduard Uspenski ei ole tulossa Helsingin kirjamessuille tämän vuoden lokakuun lopulla. Vielä huhtikuussa hän oli mukana Helsingin kirjamessujen ohjelmassa, jossa Venäjän kirjallisuus on tänä vuonna polttopisteessä. Venäjän kirjailijaliiton mukaan esteenä 77-vuotiaan Uspenskin Helsingin matkalle on kirjailijan heikentynyt terveys.

Itse asiassa lastenkirjojen suomennokset ja Suomi ovat toimineet porttina, joka on avannut Eduard Uspenskille tien myös muiden länsimaiden tietoisuuteen.

Ensimmäinen suomennos julkaistiin jo vuonna 1966, rakastettu Fedja-setä, kissa ja koira ilmestyi vuonna 1975 – vain vuosi venäjänkielisen laitoksen jälkeen. Toistaiseksi viimeisin suomennos on vuodelta 2008. Uspenskin lastenkirjoja on julkaistu kahdessakymmenessä maassa.

Eduard Uspenskin lastenkirjoista sovitettuja näytelmiä on esitetty Suomessa myös teatterilavoilla.

Järjestyksessään jo 15. Helsingin kirjamessuille osallistuu tänä vuonna kaiken kaikkiaan 33 kirjailijaa, joista valtaosa asuu Venäjällä. Helsingin Kirjamessut järjestetään 22.–25. lokakuuta 2015 Messukeskuksessa Helsingissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat