Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wilko Johnson parani ja palasi keikoille

Kulttuuri
 
Juha Metso
Wilko Johnson
Wilko Johnson Kuva: Juha Metso

Kun rockkitaristi Wilko Johnson kävi edellisen kerran Helsingissä tammikuussa 2014, tunnelma oli ristiriitainen.

Brittiläisessä Dr Feelgood -yhtyeessä 1970-luvulla maineeseen noussut Johnson soitti väkevän keikan, mutta yleisö osoitti suosiotaan kyyneliä niellen, sillä haimasyöpää sairastanut artisti oli jäähyväiskiertueellaan.

Lääkärien antaman alkuperäisen elinaikaennusteen mukaan Johnsonin olisi ollut määrä kuolla jo loppuvuodesta 2013. Elämä kuitenkin jatkui, ja keväällä 2014 Johnson päätettiin leikata. Lokakuussa Johnson ilmoitti parantuneensa syövästä.

Nyt 68-vuotias muusikko on palannut takaisin töihin ja lähtenyt kiertueelle. Ensi viikolla Wilko Johnson soittaa Helsingin lisäksi Tampereella, Jyväskylässä ja Kokkolassa.

Jo tänä viikonloppuna Rakkautta ja anarkiaa -festivaalilla saa Suomen ensi-iltansa elokuva The Ecstasy of Wilko Johnson, joka kertoo Johnsonin ihmeellisestä vuodesta. Rockdokumenttien ohjaajana kunnostautuneen Julien Templen elokuva alkaa siitä, kun Johnson saa kuulla sairastavansa parantumatonta syöpää ja päättyy, kun kitaristi on onnellisena mutta hämmentyneenä taas elävien kirjoissa. Ihmeparanemisen syynä oli, että Johnsonin syöpäkasvain paljastui neuroendokriiniseksi kasvaimeksi, joka on harvinainen, mutta hoidettavissa leikkauksella.

The Ecstasy of Wilko Johnson kertoo epätavallisesta elämäntilanteesta, mutta myös Johnsonin elämästä ja hänen urastaan muusikkona.

Synkästä aiheestaan huolimatta elokuva on usein myös hirtehisen hauska, ei vähiten karismaattisen ja nokkelan päähenkilönsä ansiosta.

Wilko Johnson ei katoa julkisuudesta syksyn jälkeen, sillä Johnson on kirjoittamassa muistelmakirjaa kahden viime vuoden tapahtumista. Don't You Leave Me Here -niminen kirja ilmestyy Britanniassa ensi vuonna.

Aikaisemmin Johnsonista on julkaistu elämäkerta vuonna 2012.

 

The Ecstasy of Wilko Johnson ensi-illassa Kinopalatsissa 19. 9. klo 21. Wilko Johnson Savoy-teatterissa 24. 9. klo 19.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat