Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Estonia-teatteri on suomalaisille läheinen

Kulttuuri
 
Jussi Tossavainen

Estonia-teatterin suunnittelukilpailun voittivat vuonna 1908 suomalaiset arkkitehdit Wivi Lönn ja Armas Lindgren. Tosin puhutaan myös, että työ olisi ollut pääosin Lönnin tekemä. Lindgrenin nimi piti kuulemma olla mukana, koska nainen yksin ei olisi voinut saada näin vastuullista tehtävää.

Vuonna 1944 Estonia vaurioitui pahasti Neuvostoliiton pommituksissa juuri Kratt-baletin esityksen aikana. Uudelleen se avattiin 1947. Se on toiminut merkittävällä tavalla Viron niin ensimmäisen kuin toisenkin itsenäistymisen näyttämönä.

Teatteri toimii kulttuurin "monitoimitalona", jossa rinnan kuullaan ja nähdään konsertteja, oopperaa, balettia, musikaaleja ja draamaa. Ohjelmisto on monipuolinen, ja klassikoiden ohella siellä voi kokea harvinaisempiakin teoksia, kuten tälläkin kaudella pyörivä Paul Hindemithin ooppera Cardillac.

Krattin ensi-illassa ei suomea juuri kuulunut, mutta monta kertaa yleisössä suomi tuntuu olevan se yleisin kieli. Uskallan väittää, että talon täyttöaste jäisi melko paljon vähäisemmäksi ilman innokkaita suomalaiskulttuurimatkailijoita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat