Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokous sulki Colosseumin – turistit ja roomalaiset ärtyivät

Kulttuuri
 

Turistit, roomalaiset ja Italian poliittinen johto ärsyyntyivät, kun Rooman yksi tunnetuin turistinähtävyys Colosseum oli kiinni viime perjantaina.

Italian työntekijöiden kansallinen keskusliitto UIL piti paikalla omaa kokoustaan, joka oli pohjimmiltaan hallituksen vastainen mielenilmaus.

Ulkopuolelle muodostui nopeasti useiden satojen metrien mittainen jono. Turistit pääsivät kuitenkin sisälle Colosseumiin vasta noin puolen päivän aikaan, kun kokous loppui. Kokous esti pääsyn myös Palatiumille ja Diocletianuksen kylpylään.

Colosseumin sulkemisen synnyttämää ärtymystä käsiteltiin Italiassa julkisuudessa koko viikonvaihteen ajan.

Pääministeri Matteo Renzi totesi, että kulttuuria ei voi tällä tavalla ottaa ammattiyhdistyksen panttivangiksi. "Tällaisen toiminnan on yksinkertaisesti loputtava", hän sanoi.

UIL:n johto puolestaan korosti, että kokouksesta oli ilmoitettu etukäteen eikä tapahtuma näin ollen tullut kenellekään yllätyksenä.

Kulttuuriministeri Dario Franceschi korosti, että museoita, muistomerkkejä ja historiallisia nähtävyyksiä ei saa alistaa ay-politiikalle, koska yleisön täytyy päästä niihin aina esteettä.

Pääministeri Renzilla on itselläänkin kokemusta historiallisen maamerkin sulkemisesta ajalta, jolloin hän toimi vielä Firenzen pormestarina. Kaupunkilaiset eivät voineet yhtenä iltana käyttää lainkaan Arnojoen ylittävää Ponte Vecchiota, koska Renzi oli vuokrannut sen Ferrarin henkilökunnan juhlapaikaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat