Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsalaistaiteilijan teokset ovat hauskoja ja lapsettavia

Kulttuuri
 
Arvio: kuvataide
Jacob Dahlgren: Fourth Dimension/Third Uncle 27. 9. saakka Galerie Anhavassa (Fredrikinkatu 43). Avoinna ti–pe 11–17, la–su 12–16.
Anhavan teosten päämateriaali on sähköjohto. Kuvassa Jacob Dahlgrenin teos Concretists also developed rules for form and colour III, 2015.
Anhavan teosten päämateriaali on sähköjohto. Kuvassa Jacob Dahlgrenin teos Concretists also developed rules for form and colour III, 2015.


Nyt vähän
lapsettaa. Sukellan nauhamereen jo kolmatta kertaa.

Ruotsalaistaiteilija Jacob Dahlgren on tehnyt Kiasman kokoelmien suosikkiteoksiin kuuluvasta Abstraktion ihmeellisestä maailmasta (2009) uuden, "konstruktivistisen" version. Nyt katsoja voi sukeltaa nauhamereen värijärjestyksessä. Modernismin värimaailma herää Anhavalla leikkisästi henkiin.

Sama abstraktin taiteen ja arkielämän rajankäynti leimaa Dahlgrenin taidetta ylipäänsä. Dahlgren muuttaa arkiset materiaalit, kuten tikkataulut, lyijykynät ja henkilövaa'at pop-taiteen ja minimalismin välimaastossa tasapainoileviksi teoksiksi, joissa arjesta usein vieraantunut abstraktionismi muuttuu hitusen elämänmakuisemmaksi.

Anhavalle hän on rakentanut sähköjohdoista abstrakteja kuvioita ja kierrättänyt vanhat aikakausilehdet kollaaseiksi. Myös tavaramerkiksi muodostuneet raitapaidat vilahtavat videoteoksen muodossa.

Dahlgrenin taide perustuu suhteellisen yksinkertaiseen eleeseen, eikä sitä voi kutsua erityisen syvälliseksi. Mutta miksi pitäisikään? Hänen teoksensa ovat hauskoja, raikkaita ja helposti lähestyttäviä. Parhaimmillaan niihin liittyy elämyksellisyyttä, jollaista tavanomaisesta formalismista saa hakea.

Ennen lähtöä sukellan nauhojen sekaan vielä neljännen kerran.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat