Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laila Pullisen kiviveistoksia poltettiin ja varastettiin

Kulttuuri
 
Laila Pullinen
Laila Pullinen

Kuvanveistäjä Laila Pullisen veistospuistosta Vantaalta on kadonnut keskeneräinen kalkkikiviveistos. Vantaan poliisi tutkii tapausta varkautena.

Lisäksi puiston alueella on yritetty polttaa toista, myös keskeneräistä graniittikiviveistosta sekä ateljeerakennuksen kahta kivipilaria. Näitä tekoja Vantaan poliisi tutkii lisäksi vahingontekona. Alueelta on löytynyt sytytysnestepullo.

Vuonna 1933 syntynyt Pullinen on Suomen tunnetuimpia kuvanveistäjiä. Tihutyön kohteeksi joutunut Pullisen veistospuisto sijaitsee Vantaalla Sotungintiellä Nissbackan kartanon alueella.

Kadonnut kalkkikiviveistos on noin 60-senttinen ja painaa arviolta 20–30 kiloa. Laila Pullinen kertoo, että veistos oli hänelle kallisarvoinen. "Se oli iso, ehyt pala suomalaista kalkkikiveä, olin sen tarkkaan etsinyt."

Pullisen mukaan kadonnut veistos oli hyvin lähellä valmista. Yli 80-vuotias taiteilija oli pakertanut kiven kanssa kahden vuoden ajan.

"Totta kai haluaisin sen takaisin. Se on keskeneräinen ja siinä on tekemättä pieniä, nautinnollisia asioita, jotka ovat veistoksen visuaaliselle ilmeelle olennaisia", Pullinen kertoo.

Toinen tihutyön kohteeksi joutunut kiviveistos on seissyt veistospuistossa kymmenkunta vuotta. Kivi painaa Pullisen mukaan 5 000 kiloa, ja nyt sen päälle oli heitetty sytytysnestettä ja se oli yritetty sytyttää palamaan. Pullinen arvelee, että tarkoituksena on mahdollisesti ollut halu vahingoittaa kiven pintaa.

Mutta miksi kukaan yrittää sytyttää tuleen kiveä?

"Hyvä kysymys", sanoo vanhempi konstaapeli Tuomas Staffans Vantaan poliisista.

"Onko tämä ilkivaltaa vai onko tekijällä joku muu tarkoitusperä", konstaapeli ihmettelee.

Taiteilija Pullinen arvelee että pilarien sytyttäjä on ehkä halunnut tuleen laajempia osia ateljeerakennuksesta.

Poliisi on kiinnostunut kaikista vihjeistä tai havainnoista tapahtuneeseen liittyen.

Tihutyön on arvioitu tapahtuneen 12.–16. syyskuuta välisenä aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat