Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Picassoja palautettiin Ranskaan

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Taiteilija Pablo Picasson (1881–1973) kuuluisia maalauksia on palautettu ja saatettu julkisuuteen Ranskassa tällä viikolla urakalla.

La Coiffeuse -teos huomattiin kadonneeksi Pompidou-keskuksen kokoelmista vuonna 2001 ja viranomaiset takavarikoivat sen yhdysvaltalaisella lentokentällä vuonna 2014. Maalaus oli lähetetty FeEx-kuljetuksella Belgiasta Newarkiin Yhdysvaltoihin ja sen arvoksi oli ilmoitettu 30 euroa. Pompidou-keskus esitteli tällä viikolla palautettua maalausta ennen kuin sen viedään restauroitavaksi kolmen kuukauden ajaksi, uutistoimisto Reuters kertoo.

Venäläinen miljardööri Dmitri Rybolovlev (s. 1966) on puolestaan palauttanut kaksi Picasson vesivärityötä Ranskan viranomaisille. Lannoitteella rikastunut Rybolovlev tunnetaan taidekeräilijänä ja AC Monaco -jalkapallojoukkueen pääomistajana. Asiasta kertoo esimerkiksi Guardian.

Kyseessä on uusin käänne sveitsiläisen taidekauppiaan Yves Bouvierin toimien johdosta käynnistetyissä tutkimuksissa.

Rybolovlev osti sveitsiläiseltä kaksi teosta vuonna 2013 27 miljoonalla eurolla.

Sen jälkeen Picasson tytärpuoli Catherine Hutin-Blay kuitenkin ilmoitti, että maalaukset oli varastettu yksityiskokoelmasta. Ryboloblev sanoi, ettei tiennyt varkaudesta ja ilmoitti haluavansa, että totuus tulee julki.

Taidekauppias Yves Bouvier puolestaan kertoi Le Parisien -lehdellä torstaina, että hän osti kaikkiaan kuutisenkymmentä teosta liechtensteinilaiselta taholta, joka väitti edustavansa Catherine Hutin-Blayta.

Bouvierin mukaan hän ei missään tapauksessa lähtisi tahallisesti myymään varastettua taidetta Rybolovleville, joka on ostanut häneltä taidetta jo parilla miljardilla eurolla.

Asiaa mutkistavat myös Rybolovlevin ja Bouvierin nykyisin huonot välit. Rybolovlev on kertonut pitävänsä Bouvieria huijarina ja haastanut tämän toisesta kiistasta oikeuteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat