Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oramolle pitkä jatkokausi BBC:n sinfoniaorkesterin johdossa

Kulttuuri
 

BBC:n sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Sakari Oramo on allekirjoittanut jatkosopimuksen, joka pitää hänet Lontoossa toimivan orkesterin johdossa aina vuoteen 2020.

Alkuperäinen sopimuskausi alkoi vuonna 2013 ja kattoi kolme vuotta.

Oramo on ollut Lontoon kriitikoiden suosiossa ja järjestänyt esimerkiksi Carl Nielsenin sinfonioiden esityssarjan. Kesäisin BBC:n sinfoniaorkesterilla on valtava näkyvyys BBC:n Proms-festivaalin keskeisenä orkesterina Royal Albert Hallissa. Promseilla kuultiin tänä kesänä esimerkiksi kaikki Jean Sibeliuksen sinfoniat sekä muita teoksia.

Orkesterin ja BBC Singers –kuoron toimitusjohtaja Paul Hughes hehkuttaa tiedotteessa, että yhteistyö Oramon kanssa on vanginnut musiikkimaailman mielenkiinnon ja on jokaisen orkesterin unelma. Oramo iloitsee orkesterista, joka on valmis toteuttamaan hänen yksityiskohtaisimmatkin ohjeensa.

Oramo jatkaa myös Tukhoman filharmonikkojen ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin johdossa. Hän on aikaisemmin ollut esimerkiksi Radion sinfoniaorkesterin ja Birminghamin kaupunginorkesterin ylikapellimestari.

Lontoon orkestereilla on melkoinen suomalaisedustus, sillä Philharmonia Orchestran ylikapellimestari ja taiteellinen neuvontantaja on Esa-Pekka Salonen ja London Philharmonic Orchestran nimikkosäveltäjä on Magnus Lindbeg.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat