Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koululaiset esittävät Sibelius-ooppeeraa ammattilaisten kanssa – ooppera kiertää ympäri Suomea

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Alakouluoppilaiden ja oopperan ammattilaisten yhteistyönä syntyvä Jannen salaisuus -koululaisoopperaesitys nähdään syksyn aikana 16 eri paikkakunnalla. Olli Kortekankaan säveltämä Jean Sibeliuksesta kertova teos on kuudes koululaisooppera.

Jannen salaisuus esitetään 21 koulussa eri puolilla Suomea loka–marraskuussa. Sibeliuksen lapsuudesta kertovassa oopperassa 5.–6. -luokkalaiset esiintyvät oopperalaulajien rinnalla.

Koululaisoopperassa seikkailee 11-vuotias "Janne" Sibelius 1870-luvun Hämeenlinnassa. Juulia Tapolan ohjaama ooppera kuvaa koululaisen kasvua kohti salattua haavettaan ja ominta osaamistaan – säveltämistä. Teoksen sanomana on, että jokaisessa on jotain ainutlaatuista, ja että merkkihenkilökin on joskus ollut omaa polkuaan etsivä lapsi.

Libreton on laatinut Minna Lindgren. Koululaisten kanssa esiintyvät oopperalaulajat Ann-Marie Heino, Aki Alamikkotervo ja Hannu Forsberg. Orkesterina vuorottelevat pianistit Maarja Plink ja Ilmari Räikkönen sekä paikalliset nuoret viulistit.

Koululaisoopperan valmisteluvaiheessa 40–60 oppilaan ryhmä perehtyy opettajansa johdolla teoksen musiikkiin, roolihahmoihin ja aiheeseen sekä opettelee näyttämöilmaisua. Teoksen aihepiiriin perehdytään eri oppiaineissa.

Oopperalta saadun materiaalipaketin avulla. Kansallisooppera on tuottanut koululaisoopperoita alakoululaisten kanssa jo 14 vuoden ajan, ja omakohtaista kokemusta oopperan tekemisestä on saanut 13 582 oppilasta 267 koulussa eri puolilla Suomea.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat