Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Klaus Härö saa Oscar-kisassa vastaansa Putinin lähipiiriläisen

Venäjä on tehnyt elokuvavalinnassaan täyskäännöksen

Kulttuuri
 
Studio Trite
Venäläinen elokuva Sunstroke kertoo Venäjästä ennen ja jälkeen Lokakuun vallankumouksen.
Venäläinen elokuva Sunstroke kertoo Venäjästä ennen ja jälkeen Lokakuun vallankumouksen. Kuva: Studio Trite

Ei-englanninkieliselle elokuvalle myönnettävästä Oscar-palkinnosta käydään vuodenvaihteessa poikkeuksellisen kiinnostava kisa.

Se varmistui viimeistään viikonloppuna, kun Iran päätti lähettää kisaan maan kaikkien aikojen kalleimman elokuvan. Se kertoo profeetta Muhammedin elämästä. Muhammad: The Messenger of Godin tekeminen on maksanut 36 miljoonaa euroa.

Ohjaaja Majid Majidi haluaa näyttää islamin rakkauden uskontona, ja elokuvassa seurataan profeetan elämää. Elokuva on herättänyt arvostelua siitäkin huolimatta, että elokuva ei kuvaa profeetan kasvoja.

Jo ennestään kisaan on tuomassa omanlaistaan värikkyyttä venäläiselokuva Sunstroke (Solnetsnij udar).

Sen on ohjannut Nikita Mihalkov, Venäjän elokuvan mahtimies, joka kuuluu Vladimir Putinin lähipiiriin.

Mihalkovin elokuva perustuu Nobelin voittaneen kirjailija Ivan Buninin päiväkirjoihin Venäjän vallankumousvuosilta sata vuotta sitten. Niissä hän kertoo Venäjästä ennen ja jälkeen Lokakuun vallankumouksen.

Venäjä on tehnyt elokuvavalinnassaan nyt täyskäännöksen. Viime kerralla Oscar-kisassa maata edusti vielä Andrei Zvjagintsevin Leviathan, joka monitahoisesti kritisoi Venäjän nykyhallintoa, päättäjien moraalia sekä byrokraattien ja kirkon likeistä suhdetta. Elokuva nousikin Oscar-ehdokkaaksi.

Nyt Venäjää edustaa kisassa Putin-mielisen ohjaajan epookkielokuva.

Suomea kilpailussa edustaa tänä vuonna Klaus Härön ohjaama Miekkailija eli The Fencer joka kertoo neuvostoviranomaisten vainoamasta virolaismiekkailijasta 1950-luvun Virossa.

Oscarien ei-englanninkielisen elokuvan palkintoluokkaan saa ilmoittaa elokuvia lokakuun alkuun saakka. Oscar-äänestäjät valitsevat tyrkyllä olevista elokuvista ensin viisi ehdokasta ja niistä voittajan.

Varsinaiset Oscar-ehdokkuudet julkistetaan tammikuun puolivälissä ja palkinnot jaetaan 28. helmikuuta 2016.

Ehdokaselokuvia on parhaillaan esillä Suomessa. Teattereissa pyörii nyt virolainen sotaelokuva 1944 ja tämän viikon perjantaina 2. lokakuuta valkokankaille tulee kuvankaunis The Assassin, joka edustaa Oscar-kisassa Taiwania.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat