Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katutaiteilija Banksyn taidetempaus jatkuu materiaalikierrätyksen merkeissä

"Pettymyspuisto" keräsi kaikkiaan 150 000 kävijää

Kulttuuri
 
Mark Earthy
Banksyn Dismaland pystytettiin Weston-super-Mareen Englantiin. Nyt se on muuttamassa Ranskan Calaisiin.
Banksyn Dismaland pystytettiin Weston-super-Mareen Englantiin. Nyt se on muuttamassa Ranskan Calaisiin. Kuva: Mark Earthy

Tähtikatutaiteilija Banksyn Britannian Weston-super-Maren merenrantakaupunkiin luoma "pettymyspuisto" Dismaland sulki ovensa eilen sunnuntaina. Nyt puistoa on alettu purkaa, kertoo The Guardian.

Banksyn seuraava siirtokin on jo tiedossa. Hän on laittanut Dismalandin kotisivuille kuvan Ranskan Calaisin läheisyyteen nousseesta pakolaisleiristä. Kuvassa on hiekkarannalle pystytettyjä telttoja.

"Tulossa pian. Dismaland Calais", lukee kuvan ohessa.

Banksyn mukaan kaikki puiston puutavara ja siellä käytetyt kalusteet lähetetään Calaisiin, jossa niistä rakennetaan ihmisille suojia.

Satamakaupunki Calaisissa sijaitsee kutsumanimen "Calais jungle" eli "viidakko" saanut pakolaisleirien joukko. Järjestäytymättömissä leireissä asuu tällä hetkellä arvioiden mukaan noin 50 000 Syyriasta, Libyasta ja Eritreasta tullutta pakolaista.

Elokuun lopulla avattu yhteiskuntakriittinen puisto Dismaland osoittautui valtavaksi menestykseksi.

"Pettymyspuisto" myytiin loppuun joka päivä sen viiden viikon aukiolon aikana. Päivässä vierailijoita oli 4 000. Kaikkiaan Dismalandissa vieraili 150 000 kävijää.

Eilen sulkeutunut puisto oli Banksyn kokonaistaideteos, jossa oli teoksia noin 60 taiteilijalta 17 eri maasta. Suomesta puiston toteutuksessa oli mukana taiteilija Jani Leinonen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat