Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kärkihankkeen idea on kaunis

Kulttuuri
 
Kaisa Viljanen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja.

Kulttuuri pääsi valtion säästötalkoissa verrattain vähällä, nyt kun esimerkiksi opetuksessa säästetään moukarilla. Hyvä uutinen on, että veikkausvaroihin ei juuri koskettu.

Erikoista on, että samaan aikaan kun hallitus kärkihankkeessaan kaunisti liputtaa taiteen ja kulttuurin parempaa saavutettavuutta, se toisaalta vaikeuttaa sen saattamista ihmisten eteen.

Leikkaukset tuntuvat kulttuurilaitosten toiminnassa ja henkilöstössä, sillä seinistä on vaikea säästää. Kiinteistöjen kulut kasvavat jatkuvasti.

Kulttuurityö vaatii ihmisiä. Esimerkiksi sinfoniaorkestereista on vaikeaa säästää pudottamalla muusikoita pois.

Säästöt iskenevät myös erilaisiin projekteihin, joilla on viety taidetta laitoksista ulos ja avattu sitä uusille yleisöille.

Hallitus haluaa saada taiteen lapsille ja laitoksiin. Sitä tuskin kukaan vastustaa, mutta kysymyksiä on paljon. Ollaanko taiteelle sysäämässä lisätehtäviä sote-maailmasta? Saako tukea kohta vain hyvinvointia tuottava taide?

Kulttuurin ja sote-maailman massiivinen yhteensovittaminen on vielä aika uutta. Kun koko järjestelmää ollaan uudistamassa, mietityttää, millainen rooli kulttuurille siellä jää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat