Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolme kultamitalia Suomeen

HS sai viisitoista palkintoa pohjoismaisessa ulkoasukilpailussa

Kulttuuri
 
Anu Nousiaisen Helsingin Sanomien Teema-lehteen kirjoittaman artikkelin ulkoasu palkittiin Best of Scandinavian News Design -ulkoasukilpailussa Kööpenhaminassa.
Anu Nousiaisen Helsingin Sanomien Teema-lehteen kirjoittaman artikkelin ulkoasu palkittiin Best of Scandinavian News Design -ulkoasukilpailussa Kööpenhaminassa.

Helsingin Sanomat on voittanut pohjoismaisessa sanomalehtien ulkoasukilvassa enemmän palkintoja kuin ikinä – ja enemmän painetun median palkintoja kuin yksikään muu lehtitalo.

Society for News Design Scandinavia -järjestön vuotuisessa kilpailussa HS sai viisitoista palkintoa 20 eri sarjassa, ja ne jaettiin perjantaina Kööpenhaminassa. Ehdokkaita oli noin 600, yli 70 tiedotusvälineestä.

Kultamitaleja tuli kolme, niistä kaksi HS Teema -lehdelle, joka palkittiin sekä yleisilmeestään että tonnikalojen uhanalaisuutta käsittelevän kirjoituksen visuaalisesta toteutuksesta.

HS Teema on erikseen tilattava ja myytävä aikakauslehti, joka ilmestyy kuudesti vuodessa ja käsittelee aina yhtä aihetta.

Kolmannen kultamitalin sai Kuukausiliitteen artikkeli, jossa kerrottiin valokuvaaja Pekka Elomaan projektista kuvata kehitysvammaisia flaamilaismaalari Hans Holbeinin tyyliin.

"Mukavaa, että Hesarin visuaalisen kerronnan tyyli saa tunnustusta", kertoo HS:n designjohtaja Sami Valtere. "Yritämme kehittää sitä koko ajan paremmaksi."

HS Teema sai kultaa myös viime vuonna, silloin ulkoasu-uudistuksestaan, josta Valtere vastasi. Julkaisu onkin pitkälti hänen luomuksensa.

Mikä on sen salaisuus?

"Ilmaisu on journalistinen, formaatti kirjallinen", Valtere määrittelee. "Visuaalisesti Teema pyrkii olemaan mahdollisimman selkeä ja koostuu isoista teksti- ja kuvapinnoista. Koristeita ei käytetä."

Myös yhteistyö kirjoittavien ja ulkoasusta vastaavien ihmisten kanssa on saumatonta ja jatkuvaa. Se on Valtereen mukaan ehdoton laadun tae.

Seuraava HS Teema ilmestyy 15. lokakuuta, ja sen aiheena ovat kirjallisuus. Loppuvuodesta on tulossa vielä elokuva-aiheinen numero, ja alkuvuodesta keskitytään tieteeseen.

Tuoreen Kansallisen mediatutkimuksen mukaan Teema tavoittaa liki 300 000 lukijaa.

 

Katso lisää palkittuja Helsingin Sanomien sivustoja. HS.fi/kulttuuri

Sami Valtere
Sami Valtere
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat