Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Abu Dhabin Louvre-museo ei valmistu vieläkään

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Pariisilaisen Louvre-museon sivuhaaran valmistuminen Abu Dhabiin viivästyy edelleen. Museon piti avautua jo vuonna 2012, mutta tavoitetta lykättiin tälle vuodelle.

Tällä hetkellä työt ovat edelleen kesken, ja arkkitehti Jean Nouvelin suunnittelema museo pyrkii avaamaan ovensa loppuvuodesta 2016, kertoo uutistoimisto Reuters.

Syytä viivästymiselle ei ole kerrottu. Tiedossa on kuitenkin, että Arabiemiraattien rakennusbuumin takia osalla rakennusyrityksiä on ollut vaikeuksia löytää osaavaa työvoimaa, rakennusmateriaaleja ja rahoitusta.

Rakennusbuumin taustalla on maan pyrkimys houkutella lisää turisteja. Abu Dhabissa rakennetaan loistohotellien ohella Saadiyat-saaren museokeskittymää, johon on Louvren ohella tulossa myös muun muassa Guggenheimin museo sekä Arabiemiraattien perustajan mukaan nimetty Zayed-museo. Nämäkin museot ovat myöhässä alkuperäisestä aikataulustaan.

Frank Gehryn suunnitteleman Guggenheim Abu Dhabin on ollut määrä avautua vuonna 2017. Sitä piinaavat rakennustöiden viivästymisen lisäksi mielenosoitukset ja vetoomukset, joiden mukaan työmaalla poljetaan rakennustyöläisten oikeuksia.

Muun muassa toukokuussa aktivistiryhmät GULF ja Gulf Labour järjestivät mielenosoituksen Peggy Guggenheimin kotimuseolla Venetsiassa Venetsian biennaalin avajaisviikolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat