Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Perusteltu epäilys" – Sibelius-Akatemia keskeytti professorin rekrytoinnin

Kulttuuri
 

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia on keskeyttänyt musiikkikasvatuksen professorin rekrytointiprosessin ja aloittaa sen alusta. Sisäisen valvonnan tuloksena on syntynyt "perusteltu epäilys" siitä, että hallintolain edellyttämä hakijoiden tasapuolinen kohtelu on vaarantunut.

"Yhdestä hakijasta on hankittu enemmän tietoa kuin toisista, ja on perusteltu epäilys, että se voisi vaikuttaa tasapuolisuuteen", Sibelius-Akatemian dekaani Tuomas Auvinen kertoo Helsingin Sanomille.

"Meillä on erilaisia osin vastakkaisia tulkintoja tästä tilanteesta eri lakimiehiltä. Joka tapauksessa tässä on perusteltu epäilys prosessivirheestä, jolloin mennään varovaisuusperiaatteen mukaisesti. Uusi haku pyritään aloittamaan mahdollisimman pian."

Kyseessä on uusi professuuri, jonka Sibelius-Akatemia sai osana Taideyliopiston saamaa lisärahoitusta. Professorin tehtäviä hoitaa tällä hetkellä yliassistentti Marja-Leena Juntunen, joka on myös yksi viisivuotisen professuurin seitsemästä hakijasta.

Haku käynnistyi tavalliseen tapaan asiantuntijalausunnoin, ja rekrytointiryhmäkin oli jo edennyt työssään.

Kuinka monta asiantuntijaa ja ryhmän jäsentä pitää vaihtaa, että "perusteltu epäilys" hälvenee?

"Tässä vaiheessa en voi vastata, koska prosessi aloitetaan alusta ja asiantuntijat sekä rekrytointiryhmä nimetään prosessin aikana", Auvinen sanoo.

Toukokuussa Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja moitti Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaa siitä, että se valitsi kansanmusiikin professorin vastoin lakia. Uusi tapaus ei mennyt yhtä pitkälle, mutta romuttaako se Sibelius-Akatemian hallinnollisen toiminnan mainetta entisestään?

"Näen tämän päinvastoin. Olen todennut, että tutkimme jokaisen pienenkin epäilyn todella tarkasti. Aloitamme prosessin alusta, puhtaalta pöydältä. Se on linjakas ja selkärankainen teko", Auvinen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat