Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen mobiilipeli julkaistiin New Yorkissa

Pelitalon johtajan mukaan kyseessä on suurin suomalaisen mobiilipelin lanseeraus

Kulttuuri
 
Tältä näyttää suomalainen Walking Dead -peli
Tältä näyttää suomalainen Walking Dead -peli
Helsinkiläinen Next Games julkaisi torstaina Walking Dead -televisiosarjaan pohjaavan mobiilipelinsä. Miljoonia katsojia maailmanlaajuisesti keräävällä sarjalla on vankka fanijoukko, joka ratkaisee, nouseeko suomalainen lisenssituote seuraavaksi hittipeliksi. Toimittaja: Mark Autio, kuvaus: Esa Syväkuru, leikkaus: Kristiina Marttinen

Suomalaisen pelistudion Walking Dead -lisenssipeli julkaistiin torstaina New Yorkissa. Pelitalo Next Games'n johtajan Teemu Huuhtasen mukaan kyseessä on "mahdollisesti suurin suomalaisen mobiilipelin lanseeraus ikinä".

Pienehkö helsinkiläinen pelitalo Next Games lähti pari vuotta sitten tavoittelemaan eläviä kuolleita. Zombeja se myös sai.

Takana oli vain yksi oma peli, mutta haaveena saada lisenssi amerikkalaiseen Walking Dead -sarjaan.

Kosijoita oli kuulemma paljon, mutta sarjaa esittävä yhdysvaltalainen AMC-kaapelikanava mieltyi suomalaisen startupin visioon. AMC päätyi myös sijoittajaksi suomalaisfirmaan.

"Mietimme tarkkaan, minkälaisia lisenssejä haluaisimme lähteä tavoittelemaan ja Walking Dead oli kaikkien listan kärjessä", Huuhtanen kertoo. "AMC:n kanssa saatiin sopimus syntymään suomalaisella tarmokkuudella. Mukana oli muitakin pelikehittäjiä, mutta meidän konseptimme oli alusta alkaen hyvin linjassa AMC:n ajatusten kanssa", Huuhtanen jatkaa.

AMC Networks on yksi Yhdysvaltojen vaikutusvaltaisimpia televisiotoimijoita, jonka sarjoihin kuuluvat Walking Deadin lisäksi muun muassa Breaking Bad ja Mad Men.

Zombi-apokalypsin jälkeisestä maailmasta kertova Walking Dead on televisiossa ehtinyt jo kuudenteen tuotantokauteen. Se on yksi 2000-luvun katsotuimpia sarjoja.

Walking Dead on myös kansainvälinen viihdebrändi. Alun perin Robert Kirkmanin palkittuun sarjakuvaan pohjaava zombitarina on haarautunut muun muassa spin-off -tv-sarjaksi ja bestseller-romaaneiksi.

Next Gamesin peli The Walking Dead: No Man's Land julkaistiin New Yorkissa osana AMC:n isoa kampanjaa.

Toistakymmentätuhatta sarjan fania pääsi Madison Square Gardenissa katsomaan ennakkoon ensi sunnuntaina esitettävää sarjan kuudennen tuotantokauden avausjaksoa.

"Peliin panostetaan myös suurella mainoskampanjalla Yhdysvalloissa", Huuhtanen kertoo.

Peli on esillä myös Comic-Con -festivaaleilla, jossa sitä pelaa sarjassa Daryl Dixonia esittävä Norman Reedus.

Reedus toimii ääninäyttelijänä myös Next Gamesin pelissä.

"Meillä oli hyvä onni, kun saimme hänet mukaan. Reedushan on se sarjan varsijousimies, yksi pidetyimmistä hahmoista", sanoo Next Gamesin lisenssipeleistä vastaava johtaja Kalle Kaivola.

Walking Deadistä on tehty pelejä aiemminkin. Niistä nimekkäimpänä pidetään Telltale Gamesin vuonna 2012 julkaistua arvostelu- ja yleisömenestykseen kirinyttä moniosaista sarjaa.

Kaivolan mukaan nyt ollaan ihan toisenlaisen tuotteen ääressä, eikä vertailu kannata.

"Telltalen pelillä oli eri kohderyhmä. Se pohjautui enemmän sarjakuvaan ja oli suunnattu sen faneille, meidän pelimme taas ammentaa tv-sarjasta. Se on synkkä ja väkivaltainen, pelihahmot voivat kuolla yllättäen. Siksi ikärajakin on asetettu seitsemääntoista vuoteen."

Peliyhtiö vaikenee Walking Dead -pelin budjetista.

Pelistudion väki kuitenkin myöntää, että ala on kilpailtu ja hyväkin tuote voi flopata.

Jotta voitaisiin puhua hittipelistä, pitäisi käyttäjiä olla paljon. Pelin voi ladata ilmaiseksi ja mahdolliset rahat tehdään pienistä ostoksista ja tasojen lopussa esitettävistä mainoksista.

Usko lisenssi-zombeihin on kuitenkin kova.

"Jos fanit innostuvat, niin se kantaa jo todella pitkälle. Sarjalla on maailmanlaajuisesti miljoonia katsojia. Mitään kultamunia munivaa hanhea ei tietenkään ole, mutta luottamme siihen, että pelin elinkaari on pitkä. Aiomme jatkaa sen ylläpitämistä ja päivittämistä jopa vuosia", sanoo Next Gamesin markkinointijohtaja Saara Bergström.

AMC on ilmoittanut, ettei sillä ole mitään suunnitelmia lopettaa Walking Deadia. Kanava on valmis tekemään tuotantokausia niin pitkään kun katsojia riittää.


Esa Syväkuru HS
Peliyhtiössä uskotaan, että Walking Dead -pelin elinkaari on pitkä.
Peliyhtiössä uskotaan, että Walking Dead -pelin elinkaari on pitkä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat