Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veijo Baltzarin monikulttuurisuusmusikaali lähtee kiertämään Eurooppaa

Kulttuuri
 

Kulttuurineuvos ja kirjailija Veijo Baltzar käsikirjoittaa ja ohjaa musikaalinäytelmän, joka lähtee kiertoon seitsemään Euroopan maahan vuosina 20162020. Näytelmä käsittelee monikulttuuristen eurooppalaisten yhteiskuntien kipukohtia, nykytilaa ja tulevaisuutta. Musikaalinäytelmän esittävät ja toteuttavat kussakin maassa paikalliset, eri kulttuuritaustoista tulevat nuoret yhdessä ammattilaisten kanssa.

Euroopan monet kasvot -hanketta johtaa Luovan kulttuurin yhdistys Drom ry. Hankkeessa on mukana sekä taiteen tekijöitä että tutkijoita, yhteensä 18 yhteistyökumppania kahdeksasta EU-maasta.

Suomessa näytelmä nähdään vuonna 2017 Aleksanterin teatterissa. Vuoden 2020 teos sijoittuu Italiaan, Veronan Areenalle, ja se kokoaa yhteen aiempien teosten parhaat esiintyjät ja muusikot.

Suomesta hankkeessa ovat mukana Aleksanterin teatteri, Helsingin yliopisto, Helmi Films -tuotantoyhtiö ja kustantamo Ntamo. Ulkomaisia yhteistyökumppaneita ovat Viron venäläinen teatteri, Tarton yliopisto ja Baltic Film and Media School, Radu Stanca -kansallisteatteri ja Lucian Blagan yliopisto Romanian Sibiusta, Liettuan venäläinen teatteri, Liettuan musiikki- ja teatteriakatemia, Latin Art Gallery ja Kaarlen Yliopisto Prahasta, Teatro da Garagem ja Lisbon Theater and Film School Portugalista, The Gabler's Theatre ja Islannin yliopisto Islannista sekä teatteri- ja viihdealan megatuotantoyhtiö Doc Servici Italiasta.

Kansainvälinen poikkitieteellinen tutkijaverkosto tutkii projektiin osallistuvien nuorten kokemuksia. Tutkimusta johtaa Helsingin yliopisto.

Veijo Baltzarin mukaan monikulttuurisuus ei kukoista taiteessa, vaikka se on yksi tärkeimpiä aloja edistää toimivaa kahdensuuntaista integraatiota: "Monikulttuurisuus virheellisesti sisäistetään vähemmistökäsitteeksi, vaikka se on laaja, globaali käsite", Baltzar sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat