Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Risteily taiteen perässä

Kulttuuri
 
Pirkko Kotirinta Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on kulttuuritoimittaja.

Risteiletkö syyslomallasi Tukholmaan tai oletko Helsingissä? Onnittelut! Jos kuvataide kiinnostaa, kummallakin kaupungilla on nyt mistä ottaa. Tarjoamme vinkkejä tällä aukeamalla.

Ylivoimaisesti suurin osa Suomesta Ruotsiin matkustavista turisteista kulkee Tukholmaan, ja laivalla. Molempien yhtiöiden terminaaleista ehtii helposti lyhyimmälläkin päiväristeilyllä eli Helsingistä tulevalla näyttelyihin, halutessaan useampaankin. Alla olevaan karttaan merkityistä kohteista pari kolme on helposti koluttavissa kuudessa tunnissa.

Kartan tärpit ovat vain murto-osa Tukholman kuvataidetarjonnasta, joka levittäytyy myös esikaupunkeihin ja saaristoon. Esimerkiksi Artipelag-museo Gustavsbergin tuntumassa on jo sen verran kaukana, että kuusi risteilytuntia ei riitä.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi keskiviikkona Amos Andersonin taidemuseon laajennusosan Lasipalatsiin. Tukholman päättävät elimet valmistelevat samaan aikaan Liljevalchsin lisärakennuksen starttia.

Amos Andersonin 2 000 neliön lisärakennuksen on määrä valmistua vuonna 2018, samoin Liljevalchsin 2 500 neliön.

Kilpailu taideyleisöstä on jo nyt kovaa. Näyttelytilat ja museot panostavat oheispalveluihin, muun muassa ravintoloihinsa.

Kaikki tämä toimii meidän taiteen ystävien hyväksi.

Riesaksi jää vain valitsemisen vaikeus.

Pirkko Kotirinta pirkko.kotirinta@hs.fi
Kirjoittaja on kulttuurin toimitussihteeri.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat