Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rengastrapetsin lupauksen koskettava ja tuore lähestymistapa nykysirkukseen

Milla Järvinen on valloittava lavapersoona täynnä karismaa

Kulttuuri
 
Jussi Tossavainen
Nina Haukkovaara
Rengastrapetsiin erikoistunut Milla Järvinen on valloittava lavapersoona.
Rengastrapetsiin erikoistunut Milla Järvinen on valloittava lavapersoona. Kuva: Nina Haukkovaara
Arvio: sirkus
Tyttö joka söi kuolleita lintuja. Milla Järvisen sooloesitys WHS Teatteri Unionissa. Konsepti ja ohjaus Järvinen ja Anni Mikkelsson, skenografia Järvinen ja Henri Tuulasjärvi.

Onpa raikas tuttavuus tämä Milla Järvinen. Rengastrapetsiin erikoistunut nykysirkuksen esiintyjä saa unohtamaan kaikki genrelokerot. Ovat ne renkaat siellä, mutta kokonaisuus on enemmänkin hyvin omakohtaiselta tuntuva esitystaidekokonaisuus, jolle ei millään haluaisikaan antaa mitään etikettejä tai otsikoita.

Tyttö joka söi kuolleita lintuja on vangitseva esitys. Samalla suloinen ja kipeä.

Järvinen on todellinen lupaus ainakin nykysirkuksen alalla, miksei yleisemminkin esitystaiteissa. Hän on valloittavan antaumuksellinen lavapersoona täynnä karismaa. Puhetta voisi harjoitella kyllä ja karsia siitä nykynuorille muodikasta suhahtavaa s-äännettä.

Sen sijaan kvasijapani tyylinmukaisesti kawaii-tytöstelyllä kuulostaa hurmaavalta. Paikoin esitys on lähes täysiveristä klovneriaa, jossa nauru tulee kyynelverhon takaa. On yrityksiä ja epäonnistumisia sekä kyky pyrkiä parempaan. Itsensä täysin alttiiksi panemista ja myös nolaamista häpeää uhmaten.

On itsensä kanssa taistelua ja minuutensa kanssa toimeentulemisen yrittämistä. Myös naiseutta ja sen kanssa elämisen hyväksymistä kuukautisineen kaikkineen.

Parasta kaikesta on ilkkuva soittorasia, joka soittaa Oi katsopas vaari tuota hauvaa. Niin hauskaa, että tuntuu melkein pahalta nauraa tälle kipuilulle.

Sirkuselementti tässä on siis rengastrapetsi, joka ei mitenkään ole se tärkein juttu. Mutta sitä käytetään tuoreesti, lähestymistapaa uudistaen ja ilmeisimpiä tapoja välttäen.

Se on kuin potentiaalinen partneri. Samalla mahdollisuus ja uhka. Jotain, mikä pitää kesyttää ja jotain, mihin voi purkaa tuskaansa. Ja jonka kanssa flirttaillaan, vaikka se ei tunnu edes kiinnostuneelta.

Esitys tuntuu hyvin henkilökohtaiselta. Rooleihin astumisilta ja niistä kuoriutumista.

Pukeudutaan paratiisilinnuksi, jolta sitten kiskotaan kaikki höyhenet. Lopuksi ollaan täysin alasti ja kirutaan tunteita ulos. Vapautuminen.

Tämän perusteella Milla Järviseltä voi odottaa vielä uusia jännittäviä esityksiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat