Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisen arkkitehtuurin ja designin näyttely Pietarin Eremitaasiin

Kultainen sukupolvi -näyttely avautuu Pietarissa 14. marraskuuta

Kulttuuri
 
Heidi Piiroinen HS
Eero Aarnion esineitä lähtee Pietariin.
Eero Aarnion esineitä lähtee Pietariin.

Pietarin Eremitaasin taidemuseossa avautuu 14. marraskuuta näyttely Kultainen sukupolvi: Modernismi suomalaisessa arkkitehtuurissa ja designissa.

Suomalaiselle 1920–60-lukujen arkkitehtuurille omistettu näyttely järjestetään Eremitaasin modernin ja nykytaiteen gallerioissa Pietarin Palatsiaukiolla sijaitsevassa Päävartion rakennuksessa.

Näyttely esittelee suomalaisen arkkitehtuurin ja designin historiaa muiden muassa Alvar Aallon ja Viljo Revellin töiden kautta. Esillä on alkuperäispiirroksia, grafiikkaa, pienoismalleja ja dokumenttielokuvia. Näyttelyssä on myös Eero Aarnion, Yrjö Kukkapuron ja Ilmari Tapiovaaran suunnittelemia esineitä.

Kultainen sukupolvi -näyttelyyn liittyy myös ohjelmaa, muun muassa akateeminen konferenssi, arkkitehtuurikoulu Arkin järjestämä työpaja lapsille sekä luentoja ja keskustelutilaisuuksia. Puhujia ovat muiden muassa Harri Koskinen, Nathalie Lahdenmäki, Marko Home, Juhani Pallasmaa ja Satu Maaranen sekä edustajia Artekista ja Marimekosta.

Projekti toteutetaan yhteistyössä Suomen Pietarin instituutin kanssa. Mukana ovat myös Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo sekä Alvar Aalto -museo.

Näyttely on avoinna 31. tammikuuta 2016 saakka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat