Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

John le Carrélta ilmestyvät muistelmat

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Maailmankuulun brittiläisen jännityskirjailijan John le Carrén muistelmat ilmestyvät ensi vuoden syyskuussa, kirjailijan agentti Curtis Brown -yhtiö ilmoitti perjantaina tiedotteessaan. The Pigeon Tunnel: Stories from my Life -muistelmat kustantaa Penguin Random House.

Tiedotteen mukaan kirjailija kertoo muistelmissaan kirjailijanurastaan sekä henkilöistä, jotka innoittivat häntä kirjoittamaan kuuluisimmat romaaninsa.

Le Carrén agentti Jonny Geller lupaa tiedotteessa, että ihmiset tulevat yllättymään muistelmien sisällöstä. Luvassa on tositarinoita viimeisen 50 vuoden ajalta sekä muisteloita hyvistä ja vähemmän hyvistä ihmisistä.

John le Carré (oikealta nimeltään David Cornwell) syntyi Englannissa 1931. Hän työskenteli 1950- ja 1960-luvuilla sekä Britannian sisäisessä että ulkoisessa tiedustelupalvelussa.

Le Carré hyödynsi vakoojakokemuksiaan kirjailijanurallaan. Läpimurtoteos oli Mies kylmästä -vakoiluromaani vuonna 1963.

Muita kuuluisia teoksia ovat muun muassa Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja, George Smiley -vakoiluromaanit sekä Uskollinen puutarhuri. Kaikkiaan romaaneja on ilmestynyt yli 20, joista monet on suomennettu.

Useat le Carrén kirjoista on sovitettu valkokankaalle tai televisiolle. Vaikka le Carré kirjoittaa vakoilu- ja seikkailuromaaneja, on hän välttänyt kirjoissaan lajityyppien stereotypiat. Etenkin Britanniassa le Carrén tyyli on suuresti arvostettu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat