Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olavi Virrasta tehdään elokuva

Musiikkielokuvan ohjaa Paavo Westerberg

Kulttuuri
 
Olavi Virta Suuri Sävelparaati -elokuvan kuvauksissa 1959.
Olavi Virta Suuri Sävelparaati -elokuvan kuvauksissa 1959.

Suomen kuuluisimpiin laulajiin kuuluvasta Olavi Virrasta on vireillä taas elokuva. Elämäkertaelokuvaa kaikkien aikojen suomalaisesta tangokuninkaasta valmistelee Kinoproduction-yhtiö, joka on kokeneen tuottaja Claes Olssonin pyörittämä. Hanke on kulkenut yhtiössä työnimellä Täysikuu.

"Sitä on alettu taas työstää. Uusi käsikirjoitustyö on alkamassa näinä päivinä", Olsson kertoo Helsingin Sanomille.

"Nyt on uusia ajatuksia siitä, miten elokuvaa viedään eteenpäin", Olsson sanoo.

Hanke kaatui jo kertaalleen neljä vuotta sitten.

Tuottaja Olsson pitää nyt mahdollisena, että elokuva voisi olla valmis parin vuoden kuluttua, kunhan rahoitus järjestyy. Hankkeessa on ohjaajana Paavo Westerberg. Westerberg kuuluu myös elokuvan käsikirjoitusryhmään. Olssonin mukaan Virran rooliin on jo kiinnitetty näyttelijä.

Virran syntymästä on tänä vuonna kulunut sata vuotta.

"Tarinamme keskittyy Virran huippuvuosiin 1950-luvun lopulla sekä 1960-luvun alkuun, jolloin tuli romahdus", tuottaja Olsson kertoo.

"Siihen oli monta syytä. Alkoholilla oli oma osuutensa, mutta se ei tietenkään ollut ainoa syy. Koko musiikkiskene alkoi muuttua, tuli poppia ja rockia. Elokuvassa keskitytään siihen hurmaan, joka sokaisi taiteilijaa."

Elokuvan kuvaamina vuosina Virta esiintyi myös useassa kotimaisessa elokuvassa.

Olavi Virran musiikilla on elokuvassa iso rooli. Virran menestyskappaleitaan ovat muun muassa Hopeinen kuu, Täysikuu, Punatukkaiselle tytölleni sekä Kultainen nuoruus.

Virran tarina nousuineen ja tuhoineen on aiemminkin kiinnostanut elokuvantekijöitä. Elokuvaa Virrasta ovat eri vuosina viritelleet muun muassa Pekka Lehto, Rauni Mollberg, Mikko Niskanen ja Pekka Parikka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat