Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiskeksintö on lähes taikuutta: Tältä näyttävät elokuvista tutut digiefektit teatteriin lavalla

Kulttuuri
 
Kotimainen innovaatio tuo elokuvista tutut digitaaliset efektit live-teatteriin
Kotimainen innovaatio tuo elokuvista tutut digitaaliset efektit live-teatteriin
Digital Illusion Equipmentillä voi luoda teatterin lavalle leijuvia esineitä ja tulevaisuudessa kokonaisia animoituja hahmoja. Taikateatterin perustaja, taikuri ja keksijä Tatu Tyni kertoo uudesta keksinnöstään. Toimittaja: Laura Kytölä, kuvaus ja leikkaus: Arttu Luhtala.

Pian teatterinkin lavalla voi toteuttaa Taru Sormusten Herrasta -elokuvien Klonkun kaltaisia herkullisia animaatiohahmoja. Se on mahdollista laserin ja näyttelijään kiinnitettävien tunnistimien avulla. Tunnistin seuraa näyttelijän liikettä reaaliaikaisesti.

Taikuri Tatu Tynin, teknikko Petri Mikkosen ja insinööri Jani Pulkkisen Digital Illusion Equipment -keksinnön kehittely vei viisi vuotta ja patenttihakemus jätettiin viime vuonna.

"Halusimme vahvistaa entisestään suomalaisia vahvuuksia, kuten insinööritaitoja ja hyvää teatteriosaamista sekä saada näyttämötaiteeseen mukaan uusia rahoituskuvioita", eri teattereihin paljon illuusioita urallaan toteuttanut Tyni kertoo.

Vaikka digitaalisen Klonkun toteuttaminen vaatii vielä hieman jatkokehittelyä, voidaan laseria ja erilaisia illuusiotekniikoita yhdistelemällä tehdä jo animaationäytelmiä, joissa oikea näyttelijä ja animoidut hahmot näyttelevät keskenään.

Viidenkymmenen metrin päähän kantavalla laserilla voi luoda lavalle esineiden ja hahmojen lisäksi reaaliaikaista tekstitystä. Tekniikan avulla on mahdollisuus tuottaa myös mainosmateriaalia esimerkiksi stadionkonserteissa ja urheilutapahtumissa vaikka urheilijoiden kehoon tai hallin lattiaan.

Tatu Tynin Taikateatteri luo digitaalisia illuusioita.
Tatu Tynin Taikateatteri luo digitaalisia illuusioita.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat