Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksi yhtye, monta sivupolkua

Kulttuuri
 

New Orderin 35 vuoden uran varrelle mahtuu myös kourallinen erinomaisia sivuprojekteja.

Niistä tärkein ja eniten huomiota saanut yhtye on kolme levyä vuosina 1988–99 julkaissut Electronic. Bernard Sumnerin ja The Smiths -kitaristi Johnny Marrin elektroduo sai vetoapua muun muassa Pet Shop Boysin Neil Tennantilta ja Chris Lowelta sekä Kraftwerkin Karl Bartosilta.

Yhtyeen 1991 julkaistu debyytti myi miljoona kappaletta ja meni brittien albumilistan kakkoseksi.

Peter Hookin lähdettyä New Orderista 2007 yhtye lopetti toimintansa lähes neljäksi vuodeksi, eikä ollut selvää pystyykö New Order jatkamaan, jos Hook haluaa estää nimen käytön.

New Order alkoi taas tehdä keikkoja 2011, mutta 2008–11 Bernard Sumnerilla oli yhden levyn julkaissut yhtye Bad Lieutenant New Orderissa vuodesta 2001 soittaneen Phil Cunninghamin kanssa. Yhtyeen kitaravetoinen pop oli viehättävää ja sensitiivistä, mutta viime kädessä melko charmitonta.

Sympaattisin New Orderin sivuprojekteista taitaa olla kaksi albumia julkaissut The Other Two (1990–2011) eli aviopari Gillian Gilbertin ja Stephen Morrisin duo. Nimi viittaa siihen, että New Orderin kahdella muulla silloisella jäsenellä oli 1990 omat sivuprojektinsa (Sumnerilla Electronic, Peter Hookilla Revenge, myöhemmin myös yhtye nimeltä Monaco), joten Gilbert ja Morris perustivat "ne kaksi muuta" -pohjalta oman sivuprojektinsa.

Kahden albumin lisäksi Gilbert ja Morris tekivät musiikkia tv-sarjoihin kuten Making Out (1989–91), joka kertoi tehtaassa työskentelevistä naisista Manchesterissä, sekä Common as Muck (1994–97), joka kertoi manchesterilaisista roskakuskeista. Heidän musiikkiaan kuultiin myös Rimakauhua ja rakkautta sekä Fitz ratkaisee -sarjoissa.

Tyylillisesti The Other Twon soundtrackmusiikki saattoi vaihdella Pet Shop Boys -pastisseista manchesteriläiseen kitarapoppiin.

"Pidin siitä, että saatoimme vaihtaa tyyliä eri kappaleissa. Nautin siitä taiteellisesta vapaudesta. Yritimme suhtautua soundtracksävellyksiin kuin popkappaleiden kirjoittamiseen ja suuri osa The Other Two -levyjen kappaleista syntyi sillä tavalla", Gilbert kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat