Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK:n sinibaretit saattavat lähteä suojelemaan kulttuurikohteita

Italialaisministerin aloite vahvassa myötätuulessa Unescossa

Kulttuuri
 
Sandra Auger Reuters
Bel-temppeli Palmyrassa Syyriassa joutui islamistien hyökkäyksen kohteeksi elokuussa.
Bel-temppeli Palmyrassa Syyriassa joutui islamistien hyökkäyksen kohteeksi elokuussa. Kuva: Sandra Auger Reuters

YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco suhtautuu positiivisesti Italian aloitteeseen, jonka mukaan YK:n niin sanotut Sinibaretit suojelisivat kulttuuriperintökohteita islamistimilitanttien hyökkäyksiltä. Italia on ajanut asiaa maaliskuusta lähtien.

Asiasta kertoi Italian kulttuuriministeri Dario Franceschini. Hän totesi uutistoimisto AFP:n mukaan, että 53 maata äänesti aloitteen puolesta islamistien tuhottua juuri arvokkaita kohteita muun muassa Palmyrassa Syyriassa.

Ääri-islamilainen Isis-järjestö räjäytti lokakuun alussa esimerkiksi noin 2 000 vuotta vanhan riemukaaren Palmyran muinaiskaupungissa Syyriassa.

Isis on tuhonnut aiemmin kohteita Syyriassa ja Irakissa. Palmyrassa on tuhottu muun muassa kaksi temppeliä, joita on pidetty kaupungin tärkeimpinä arkeologisina rakennuksina.

Professori Maamun Abdulkarim Syyrian museovirastosta kommentoi tuolloin uutistoimisto Reutersille, että "kaupunki on tuomittu", jos Palmyra pysyy Isisin vallassa.

Unescon pääsihteeri Irina Bokova totesi samassa yhteydessä BBC:n mukaan, että Isisin tuhotyöt täyttävät sotarikoksen tunnusmerkit. Bokova vaati kansainvälistä yhteisöä liittoutumaan, jotta Syyrialta ei riistetä oikeutta omaan historiaansa.

Kansainvälinen yhteisö ei voi vain katsella tuhoamista, kommentoi Italian kulttuuriministeri viikonloppuna.

YK:n sinisistä bareteistaan tunnetut rauhanturvajoukot saavat uuteen tehtäväänsä tukea Italian viranomaisilta, jotka kouluttavat ihmisiä vastaaviin suojelutehtäviin eri puolilla maailmaa.

Käyttöä "kulttuuribareteille" olisi paitsi terrorihyökkäysten uhkaamissa kohteissa myös sota-alueilla ja luonnonkatastrofien yhteydessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat