Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talon arvo, ja kirjojen

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Outi Pyhäranta HS
Bulevardi 12 oli ennen WSOY:n kotitalo.
Bulevardi 12 oli ennen WSOY:n kotitalo. Kuva: Outi Pyhäranta HS

Suomen kulttuurirahasto kilpaili Bonnierin kanssa WSOY:n omistuksesta, kertoo Karo Hämäläinen rahaston Tammenlastuja-lehdessä.

WSOY:n silloinen omistaja Sanoma tahtoi pitää yhtiön oppimateriaalit, mutta myisi yleisen kirjallisuuden. Silloin suomalainen konsortio – pääosassa Kulttuurirahasto, mukana muitakin instituutioita ja myös yksityishenkilöitä – tarjoutui Sanoman silloiselle toimitusjohtajalle Hannu Syrjäselle WSOY:n ostajaksi.

Kulttuurirahastolle olisi riittänyt nollatuotto. Tässä yhteydessä sitä kiinnosti enemmän kirjallisuus kuin sijoittaminen.

Sitäkin pohdittiin, kuuluisiko kauppaan WSOY:n kulttuurihistoriallisesti perinteikäs talo, Helsingin Bulevardi 12. Se oli myyntiarvoltaan selvästi kalliimpi kuin WSOY:n yleinen kirjallisuus.

Yhtenä aamuna Syrjälä sitten soitti rahastoon, että Bonnier on ostanut Sanomalta WSOY:n yleisen kirjallisuuden. Arvotalosta ei Tukholmassa välitetty. Entä Kulttuurirahastossa? Sitä ei tiedetä.

Eeva Joenpellon, Väinö Linnan, Mika Waltarin ja monen muun kirjallista kotia rakennetaan nyt luksusasunnoiksi. Nykytavan mukaan kirjakaupan paikalle on kai sitten tulossa Burger King tai Starbucks, vai?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat