Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ai Weiwei kerää nyt BMW-autoja uutta taideteostaan varten

Kulttuuri
 
FABRIZIO BENSCH
Taiteilija Ai Weiwei esiintyi 26.10. Berliinissä tiedotustilaisuudessa, jossa kerrottiin hänen vierailuprofessuuristaan Berliinin taideyliopistossa.
Taiteilija Ai Weiwei esiintyi 26.10. Berliinissä tiedotustilaisuudessa, jossa kerrottiin hänen vierailuprofessuuristaan Berliinin taideyliopistossa. Kuva: FABRIZIO BENSCH

Kiinalainen kuvataiteilija Ai Weiwei toivoo yleisöltä autoja käytettäväksi taideteoksessa, jota hän valmistelee Australian Melbournessa loppuvuodesta aukeavaan näyttelyynsä. Siinä on esillä myös Andy Warholin teoksia.

Kaikenlaiset autot eivät kuitenkaan taiteilijalle kelpaa: Instagram-yhteisöpalvelussa julkaisemassaan viestissä Ai Weiwei pyytää nimenomaan BMW 5 -sarjan autoja. Niitä hän haluaa lainata, vuokrata tai jopa ostaa.

BMW 5-sarjan autot ovat suuria henkilöautoja, joita on valmistettu vuodesta 1972.

Taideteoksessa autot on tarkoitus täyttää lego-lelupalikoilla. Niitä autoihin puolestaan tuovat näyttelyvieraat.

Australialaisen Brisbane Times -lehden mukaan Ai Weiwein toimisto on avaamassa maahan autoille erityisiä keräyspisteitä.

Väri- ja kuntovaatimuksia ei ole, mutta ikkunoiden pitää olla kirkkaat. Myös kattoikkuna on tarpeen, jotta legot saadaan työnnettyä autoihin.

Legopalikoita Ai Weiweillä on jo omastakin takaa, koska niitä on lahjoitettu hänelle valtavasti.

Taiteilija oli ostamassa muovisia palikoita ensin Lego-yhtiöltä, mutta se kieltäytyi toimittamasta tuotteitaan ”poliittisiin tarkoituksiin”. Ai Weiwein mukaan legoja tarvittiin sananvapautta käsittelevään taideteokseen.

Yhtiön kieltäydyttyä Ai Weiwei alkoi saada lahjoituksia yksityisiltä ihmisiltä, ja brittiläisen The Guardian -lehden mukaan hän on jo hukkua legoihin.

Ai Weiwein toinen näyttely on parhaillaan esillä Helsingissä HAM-museon Tennispalatsin tiloissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat