Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maalaistähti ja kaupunkilaistähti

Kulttuuri
 
Jarkko Jokelainen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on kulttuuritoimituksen uutistuottaja.
Jarkko Jokelainen
Ed Sheeran toimittajien ja fanien ympäröimänä saapuessaan konserttielokuvansa ensi-iltaan Lontoossa.
Ed Sheeran toimittajien ja fanien ympäröimänä saapuessaan konserttielokuvansa ensi-iltaan Lontoossa. Kuva: Jarkko Jokelainen

Se oli erikoinen näytelmä, kuin vanha satu maalaishiiren ja kaupunkilaishiiren kohtaamisesta.

Elokuvateatterin aulassa seisoi rinnakkain kaksi musiikkimaailman suurimmista tähdistä. Toinen oli naapurinpoikamainen maalaisserkku Ed Sheeran, toinen amerikkalaisen popteollisuuden hioma teinitähti Justin Bieber.

Äkkiseltään näitä kahta yhdistää vain yksi asia. He ovat molemmat myyneet aivan käsittämättömän paljon levyjä.

Illan sankari oli brittilaulaja Ed Sheeran, jonka konserttidokumentin Jumpers for Goalposts ensi-iltaa juhlistettiin viime viikolla Lontoon Leicester Squarella. Samalla se huipensi Sheeranin aivan poikkeuksellisen vuoden, jonka aikana hänestä on tullut maailman suosituin poptähti juuri nyt.

Pelkät luvut ovat pökerryttäviä. Edelliskesänä ilmestynyt X-albumi on ylittänyt 10 miljoonan kappaleen myynnin. Singlelohkaisu Thinking Out Loud on Spotifyn kaikkien aikojen suosituin kappale yli puolella miljardilla kuuntelukerrallaan. Myös Suomessa albumi on sinnitellyt listalla ilmestymisestään lähtien, jo 70 viikkoa.

Justin Bieberin läsnäolo alleviivasi sitä, että Sheeran on noussut supertähtien joukkoon. Teatterin edusta sekosi lopullisesti, kun Bieber asteli vieraiden häntäpäässä matolle. Hän saapui paikalle niin “huomaamattomasti”, kiireisin askelin ja huppuun piiloutuneena, ettei sisääntulo jäänyt keneltäkään huomaamatta.

Mistä nuo kaksi sitten puhuivat? Ensi-illassa julkisuuteen livahti uutinen, jonka mukaan Sheeran on työstänyt kappaleita Bieberin tulevalle albumille.

Bieber on jo vuosia ollut musiikkimaailman suurimpia tähtiä, mutta Sheeranin edessä hänenkin on nyt nöyrryttävä. X ja sen suosio ovat määritelleet uusiksi popin valtavirran.

Se on tavallisuus. Sheeranin laulut on riisuttu kaikesta ylimääräisestä, ja ne eivät pyri muokkaamaan popmusiikkia uusiksi. Jäljellä on vain keskeisin: rakkaudessa riutuvat romanttiset laulut ja Sheeranin vähäeleisen sielukas tulkinta.

Kuten sadussa, maalaishiiri pääsee taas opettamaan kaupunkilaishiirtä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat