Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siivoojat heittivät roskiin modernin taideteoksen – luulivat roskiksi

Kulttuuri
 
Ermanno Zanella
”Mihin menemme tanssimaan tänä iltana?”-teos on esillä pohjoisitalialaisessa museossa.
”Mihin menemme tanssimaan tänä iltana?”-teos on esillä pohjoisitalialaisessa museossa. Kuva: Ermanno Zanella

Siivoojat heittivät vahingossa modernin taiteen teoksen roskiin museossa pohjoisitalialaisessa Bolzanon kaupungissa, kertoo uutistoimisto Reuters. Mihin menemme tanssimaan tänä iltana? -teos oli näytteillä Museion Bozen-Bolzano -nimisessä museossa. Taideteoksessa keskeisessä osassa olivat lukuisat tyhjät kuohuviinipullot. Niiden rinnalla oli monenlaista kepeämielisistä juhlista kertovaa koristetta.

Taideteos pyrki muistuttamaan italialaisia kepeästä 1980-luvusta, jota italialaiset muistelevat yltäkylläisyyden aikana, jota leimasivat juhlinta, kulutusjuhlat, spekulointi rahasijoituksilla ja kaupallisen median nousu. Kun museon henkilökunta huomasi virheen, se ryhtyi pelastamaan tuhoutunutta taideteosta. Aarteet etsittiin kiireesti roskasäkeistä, Reuters kertoo.

Museion Bozen-Bolzano kertoo omilla verkkosivuillaan, että siivoojat poistivat teoksen lauantaina, mutta se on kuitenkin jo saatu palautettua uudelleen museoon. Taiteen takana ovat taiteilijat Sara Goldschmied ja Eleonora Chiari. Taideteoksen nimi viittaa Italian yökerhoista kirjoitettuun oppaaseen.

Museon johtaja Letizia Ragaglia sanoo tiedotteessa, että museo on syvästi pahoillaan siitä, miten taiteilijoiden työlle kävi. Ragaglia huomauttaa, ettei tällainen ole nykytaiteen kohdalla kuitenkaan ainutlaatuista, vaan vastaavaa on tapahtunut aiemminkin. Hänen mielestään tapauksista syntynyt laaja keskustelu osoittaa, miten nykytaide voi herättää laajaa kiinnostusta ja jopa ärtymystä.

Taiteilijakaksikkoa tapahtunut ei naurattanut, Reuters kertoi. Uutistoimiston mukaan Goldschmied ja Chiari sanoivat, ettei voi olla mahdollista, että taiteellinen työ päätyy roskasäiliöön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat