Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nelonen lanseeraa suoratoistopalvelun

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Tuomas Selänne
Sami Tenkanen
Sami Tenkanen Kuva: Tuomas Selänne

”Lineaarisen radion kuuntelu pysyy ennallaan, vaikka nettistream korvaakin perinteistä FM-kuuntelua. Jos haetaan kasvua, se löytyy on demand -puolelta”, Nelonen Median radioiden johtaja Sami Tenkanen toteaa.

On demand tarkoittaa ohjelmien suoratoistoa internetissä. Radiossa laajin tällainen palvelu on Yle Areena, josta löytyy lähes kaikki Ylen kanavilla lähetetyt ohjelmat kuukauden ajalta. Nelosen tänään avattavassa Supla-palvelussa on sekä radiossa lähetettyjä että varta vasten nettiin tehtyjä radiosisältöjä. Jo aiemmin osa sisällöistä on ollut kuunneltavissa Nelonen Median radiokanavien omilla sivuilla. Esimerkiksi Radio SuomiPopin suosituimpia katkelmia on kuunneltu kymmeniätuhansia kertoja.

Nelonen panostaa nimenomaan suoratoistoon, eikä podcast-palveluun, jossa ohjelmat ladataan omalle koneelle. ”Podcast on katoava käsite. Se on vain epäseksikäs tekninen termi”, Tenkanen ennustaa.

Suplassa kuuntelija voi rakentaa omia soittolistoja ja merkata ohjelmia seurantaan, jolloin palvelu muistuttaa uusista jaksoista. Palvelu muistaa seuraajansa kuunteluhistorian.

”Jos lopetit ohjelman kesken, pääset napinpainalluksella jatkamaan samasta kohdasta”, digital manager Johannes Saukko kertoo.

Nettipalvelu mahdollistaa sellaistenkin ohjelmien tuottamisen, jotka eivät toimisi kaupallisilla radiokanavilla.

”Ei me voida tehdä vaikka koiranhoidosta kertovaa ohjelmaa, joka tulisi SuomiPopilta tiistaina klo 18. Mutta voimme tehdä sen nettiin, josta kiinnostuneet voivat kuunnella sen koska haluavat”, Tenkanen kuvailee.

Suplassa ohjelmia ei luokitella kanavien, vaan sisältöjen mukaan. Jo nyt siellä on myös uusia sisältöjä, joita ei ole lähetetty radiossa, kuten Juha Vuorisen ja Tuomas Kyrön Kaunokirjallisuuden karvakuonot.

Radiosisältöjen lisäksi Suplasta löytyy kuvattomana versiona HSTV:n ja Nelosen puhepainotteisia ohjelmia, kuten Anja Snellmanin Arka paikka tai Vesa-Matti Loirin Loirinuotiolla.

Palvelu on suunniteltu erityisesti mobiilikuunteluun.

Muutenkin Supla muistuttaa puheradiota, sillä sieltä ei löydy tekijänoikeussopimusten alaista musiikkia.

”Radiopersoonan puheen merkitys on kasvanut, kun nykyisin musiikki on saatavilla muuallakin”, Saukko selvittää.

Palvelu mahdollistaa kohdistetun mainonnan, mitä ei Saukon mukaan tarvitse pelätä. ”Otan itse mieluummin mainoksen sadevesikourun puhdistajasta kuin ripsiväristä. Mitä kohdistetumpaa mainonta on, sitä vähemmän sitä tarvitaan.”

Nelonen Media on osa Helsingin Sanomia julkaisevaa Sanoma Media Finlandia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat