Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingissä aloitti tänään venäläinen teatteri

Kulttuuri
 

Helsinkiin on tulossa venäläinen teatteri, joka aloittaa toimintansa varsinaisesti tänään keskiviikkona, kun Aleksei Jankovskin ohjaama näytelmä Hän joka astui rajan taa saa ensi-iltansa teatterin juuri valmistuneissa tiloissa Hämeentiellä. Teatr Zan esitykset ovat venäjänkielisiä. Ennen ensi-iltaa teatterissa esitettiin viime viikolla muutaman kerran näytelmän kenraaliharjoitus.

Hän joka astui rajan taa -näytelmän on kirjoittanut taiteilijanimeä Klim käyttävä Vladimir Klimenko, joka nousi uuden teatterisukupolven yhdeksi johtohahmoksi 1980-luvun lopulla Neuvostoliitossa.

Klimin monologinäytelmän ohjaava Aleksei Jankovski (s. 1961) oli pietarilaisen Teatteri Osobnjakin taiteellinen johtaja vuosina 1999–2001. Hän joka astui rajan taa on tunnin mittainen tiivis näytelmä. Pääosaa näyttelee pitkään Suomessa työskennellyt Elena Spirina.

Säännöllisesti esityksiä tarjoava Teatr Za on vuonna 2014 perustettu ammattiteatteri. Sen perustajajäsenet ovat venäläinen näyttelijä Elena Spirina ja Venäjällä näyttelijäksi opiskellut Valtteri Simonen. Teatr Za on repertuaariteatteri, venäläisen teatterin mallin mukaan. Elena Spirina (s. 1978) on Suomessa asuva venäläinen näyttelijä, joka valmistui näyttelijäksi Pietarin näyttämötaiteiden akatemiasta vuonna 2001.

Hän on näytellyt Ryhmäteatterissa, Q-teatterissa ja suomalaisissa elokuvissa – esimerkiksi Saara Cantellin elokuvassa Kohtaamisia.

Valtteri Simonen (s. 1974) on valmistunut näyttelijäksi Pietarin teatteriakatemiasta vuonna 2000. Hän on myös opettanut näyttelijäntyötä Teatterikorkeakoulussa Suomessa.

Marraskuun alussa saa ensi-iltansa toinen näytelmä – Andrei Vishnevskin kirjoittama Pallosalama Dzinnistanista. Senkin ohjaa Aleksei Jankovski. Pääosaa näyttelee Valtteri Simonen. Esitys on tekstitetty suomeksi. Simonen on näytellyt aiemmin esimerkiksi Ville Jankerin ohjaamassa elokuvassa Pussikaljaelokuva Kotilaisen roolin.

Valtteri Simosen mukaan Teatr Za haluaa tarjota uusia venäläisiä näytelmiä suomalaisille ja venäläisille katsojille Helsingissä. ”Minä olen kasvanut kiinni venäläiseen teatteriin jo parikymppisestä alkaen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat