Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tanssiväki osoitti mieltään ikuisuusprojektin puolesta – Tanssin taloa on suunniteltu pitkään

Kulttuuri
 
Tanssiväki järjesti mielenilmauksen Tanssin talon puolesta
Tanssiväki järjesti mielenilmauksen Tanssin talon puolesta
Tanssin talon projektipäällikkö Hanna-Mari Peltomäki ja tanssija, koreografi Aapo Aaltokoski uskovat, että sopimus Helsingin kaupungin kanssa Tanssin talosta saadaan solmituksi alkuperäisen aikataulun mukaisesti vielä tänä vuonna. Toimittaja: Jukka Petäjä, kuvaus: Terhi Liimu, leikkaus: Janne Elkki

Siinä on kuvitteellinen talo keskellä Kansallistoria Helsingissä. Seinien virkaa toimittaa ihmisrivistö, sisätiloissa kaksi haalarit ylleen vetänyttä tanssijaa – Aapo Siikala ja Marja-Terttu Willman – kietoutuu lämpimään syleilyyn, vaikka ulkona hohkaa kylmä. Sama koleus puhaltaa myös ihmisrivistön rajaamalle estradille.

Meneillään on Tanssiväen järjestämä mielenilmaus monia vaiheita Helsingin kaupungin päätöksenteossa läpikäyneen Tanssin talon puolesta.

Tanssin talon projektipäällikkö Hanna-Mari Peltomäki ja tanssija, koreografi Alpo Aaltokoski uskovat, että sopimus Helsingin kaupungin kanssa Tanssin talosta saadaan solmituksi alkuperäisen aikataulun mukaisesti vielä tänä vuonna, vaikka vielä syyskuussa tilanne oli aivan toinen, kun Helsingin kaupunki alkoi etsi Tanssin talolle vaihtoehtoisia tiloja.

Silloin Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja Stuba Nikula epäili, että Tanssin taloa ei saa nykyisellä ehdotuksella ja aikataululla Kaapelitehtaalle Helsinkiin. Jo kolmen viikon kuluttua Helsingin kaupunki palautti suunnitelmat Kaapelitehtaan uudisrakennukseen, jonka tarkoitus oli valmistua 4–5 kuluttua.

Rakennuksen kustannusarvio on noin 28 miljoonaa euroa.

Tanssin talo ry on ajanut omia tiloja tanssille jo vuodesta 2010. Merkittävä käänne tapahtui, kun Jane ja Aatos Erkon säätiö myönsi hankkeelle 15 miljoonan euron suuruisen ehdollisen avustuksen 29. päivänä lokakuuta 2014, jonka määräaika umpeutuu tämän vuoden lopulla. Se on tiettävästi suurin yksittäiselle kulttuurihankkeelle Suomessa myönnetty lahjoitus.

Hanna-Mari Peltomäki uskoo vakaasti, että päätös syntyy tänä vuonna, koska tällä hetkellä poliittista tahtoa on riittävästi. Keskusteluja käydään varmasti vielä Helsingin kaupungille lankeavan kahden miljoonan euron vuosittaisesta rahoitustarpeesta.

Myös Opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijaelin Taideneuvosto puolsi lokakuussa Tanssin talo -hanketta. Taideneuvoston mukaan Tanssin talo ry:n onnistuminen yksityisen rahoittajan huomattavalla sitouttamisella hankkeen eteenpäin viemiseksi on kulttuuripoliittisesti merkittävä saavutus. Taideneuvoston mukaan hankkeen raukeaminen vaarantaisi vastaavat merkittävät yhteisrahoitushankkeet tulevaisuudessa.

Toista sataa tanssijaa Kansalaistorille houkutellut mielenilmaus ei politisoinut huoltaan suunnitellun Tanssin talon kohtalosta. Se antoi tanssiesitysten puhua puolestaan. Ehkä tarjolla oli maistiaisia siitä, mitä Tanssin talo voisi katsojille tarjota.

Tanssija, koreografi Alpo Aaltokoski muistuttikin, että ”Tanssin talo kerää yhteen ihmiset vauvasta vaariin.”

Helsingin kaupungin kulttuurikeskus ja kiinteistövirasto teettivät jo helmikuussa 2012 Tanssin talon tarveselvityksen, johon kuuluvat arkkitehtitoimisto JKMM:n suunnitelmat Tanssin talosta osana uudistettua Kaapelitehdasta.

Terhi liimu / HS
Toista sataa tanssijaa Kansalaistorille houkutellut mielenilmaus ei politisoinut huoltaan suunnitellun Tanssin talon kohtalosta.
Toista sataa tanssijaa Kansalaistorille houkutellut mielenilmaus ei politisoinut huoltaan suunnitellun Tanssin talon kohtalosta.
Sami Kero / HS
Tanssija, koreografi Alpo Aaltokoski uskoo, että sopimus Helsingin kaupungin kanssa Tanssin talosta saadaan solmituksi alkuperäisen aikataulun mukaisesti vielä tänä vuonna,
Tanssija, koreografi Alpo Aaltokoski uskoo, että sopimus Helsingin kaupungin kanssa Tanssin talosta saadaan solmituksi alkuperäisen aikataulun mukaisesti vielä tänä vuonna,
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat