Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ocean’s Eleven -elokuva tehdään uudelleen – nyt naisroolein

Kulttuuri
 
MARIO ANZUONI / Reuters
Sandra Bullock esittää nykyään rooleja, jotka on alun perin käsikirjoitettu miehille. Our Brand is Crisis -satiirin ensi-ilta oli Yhdysvalloissa lokakuun lopulla.
Sandra Bullock esittää nykyään rooleja, jotka on alun perin käsikirjoitettu miehille. Our Brand is Crisis -satiirin ensi-ilta oli Yhdysvalloissa lokakuun lopulla. Kuva: MARIO ANZUONI / Reuters

Yhä uusia menestyneitä Hollywood-elokuvia ohjataan uudelleen, vaihtamalla entisten miespuolisten pääroolien esittäjät naisiin.

Britiläinen The Guardian -lehti kertoo uusimmasta suunnitelmasta, jossa Steven Soderberghin 2001 Ocean’s Eleven – Korkeat panokset -toimintakomedia tehdään uudelleen naisroolituksella.

Pääosaan eli George Clooneyn herrasmiesrikollisen rooliin on tulossa Sandra Bullock.

Elokuvassa on kyse huolellisesti suunnitellusta kasinoryöstöstä. Soderbergh ohjasi sille vielä kaksi jatko-osaakin 2004–2007.

Jo Ocean’s Eleven oli uudelleentulkinta, joka perustui 1960 valmistuneeseen, Lewis Milestonen ohjaamaan elokuvaan Kovat kaverit.

Tulevan elokuvan ohjaajaksi veikataan Nälkäpeli-elokuvista tunnettua Gary Rossia. Tuottajana on George Clooney, joka saattaa myös vilahtaa itse elokuvassa.

Aiemmin on kerrottu, että Ghostbusters – Haamujengi (1984) saa uuden tulkinnan, jossa pääosia esittävät naiset, muiden muassa Kristen Wiig.

Alkuperäisen Haamujengin, samoin kuin sen jatko-osan 1989, ohjasi Ivan Reitman, ja tähtinä olivat Dan Aykroyd, Bill Murray ja Harold Ramis.

Näinä päivinä saa Yhdysvalloissa ensi-iltansa myös poliittinen satiiri Our Brand is Crisis, jossa siinäkin on Sandra Bullock pääosassa. Alun perin rooli oli kuitenkin miehelle kirjoitettu.

The Guardianin haastatteleman elokuvakäsikirjoittajan Billy Rayn mukaan ilmiö kertoo siitä, että suosituilla naisnäyttelijöillä on pulaa rooleista, eikä päähenkilön sukupuolella enää ole väliä samalla lailla kuin ennen.

Toisinpäin elokuva- ja sukupuoliroolien vaihto ei edelleenkään toimi.

”Vai oletko ikinä kuullut miesnäyttelijästä naiselle kirjoitetussa roolissa?”, Ray kysyy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat