Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vain elämää: Anssi Kela lauloi riskirajoilla

Kulttuuri
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Anssi Kela
Anssi Kela Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Maija Vilkkumaa: Jano 3/5

Elektroninen popsoundi on ollut Vilkkumaan mieleen pitkin sarjaa, ja Jano-hitin alkuunkin hän lauloi vocoderin kautta itselleen robottiäänisen stemman. Pave Maijasen tutun hitin tulkinnassa ei ollut väkevää heittäytymistä, mutta sovituksen poljento oli ilmava ja raikas.

Virve Rosti: I’m Gonna Roll 3/5

Alkuperäisversiossa Maijanen laulaa alusta loppuun täydellä voimalla, ja niin teki myös Virve Rosti. Laulun äänenpaine ja lähes kitarasärömäinen raakuus oli hätkähdyttävää, vaikka muuten kappale olikin sovitusta ja komppikitarasoundia myöten lähes toisinto alkuperäisestä.

Anssi Kela: Ikävä 5/5

Jos Anssi Kela viihtyi sarjan ensimmäisissä jaksoissa vielä mukavuusalueellaan, eli Bruce Springsteenin, Van Halenin ja Duran Duranin rajaamassa kolmiossa, niin nyt hän otti suuren riskin. Kela lauloi kappaleen kokonaan falsetissa ilman bändiä ja itseään akustisella baritonikitaralla säestäen. Hauras ja vaikuttava esitys korosti Maijasen parhaimpiin kuuluvaa lyriikkaa.

Antti Tuisku: Elämän nälkä 4/5

Nyt ei tullut Tuiskulta edm:n pärinää eikä bailumusiikkia, vaan hienostunut bossa nova -versio. Tuisku on vielä vähän liian säpisevä ja poikamainen amerikkalaistyyliseksi crooneriksi, mutta ei olisi ihme, jos hän päätyisi vähän myöhemmin urallaan tekemään lisää tällaista smokkimiesten musiikkia.

Sanni: Pidä huolta 3/5

Ei tullut Sanniltakaan melankolista elektrofuusiota, vaan melkein alkuperäisreseptillä tehty rockversio. Sannille Vain elämää on ollut näytön paikka. Nyt hän todisti, että myös sähkökitara on vahvasti hallussa, vaikka esityksen huipentaneessa kitaran särkemisessä olikin suorittamisen makua.

Ville Galle: Lähtisitkö 4/5

Reggaekomppinen Lähtisitkö on kerännyt viime vuosina uutta yleisöä eksoottisena retrohittinä. Ville Gallen tämänkertaiseen omaelämänkerralliseen räppiin tuli avuksi kertosäkeitä laulanut Sanni. Esitys oli sympaattinen, ehkä myös hieman haikea päätös tämän kauden hilpeämmälle ja luokkaretkimäiselle tunnelmalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat