Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meksikon hallitus maksoi miljoonia James Bond -elokuvan tekijöille – kansalaiset raivoissaan

Kulttuuri
 
Kaikki Bond-elokuvat kahdessa minuutissa
Kaikki Bond-elokuvat kahdessa minuutissa
Uusi James Bond -elokuva Spectre saa ensi-iltansa tänään. Sen kunniaksi tiivistimme James Bondin leffauran vaiherikkaan leffauran yhteen lyhyeen videoon. Tällainen siis on Bondin 24 elokuvaa ja yli 50 vuotta käsittävä matka valkokankailla - kahdessa minuutissa. Toimittaja Juho Typpö. Grafiikka Uolevi Holmberg ja Boris Stefanov.

Uuden James Bond -seikkailun, Spectren, alussa on lyhyt kohtaus, jossa Daniel Graigin näyttelemä agentti 007 kävelee Mexico Cityssä luurankoasuun sonnustautuneena. Kriitikot ovat ylistäneet kohtausta, ja sen kerrotaan jo lisänneen kaupungin kiinnostavuutta matkakohteena.

Soraäänet Meksikossa ovat kuitenkin voimistuneet, uutisoi The Independent. Kritiikin kohteena on paljastus siitä, että Meksikon hallitus tuki elokuvatuotantoa verohelpotuksilla ja muilla tavoin jopa 13 miljoonan punnan eli yli 18 miljoonan euron arvosta, jotta maa esitettäisiin elokuvassa suotuisassa valossa.

Elokuvaa vastaan kampanjoivat kansalaiset kritisoivat tuhlausta, jolla hallitus sai itsensä James Bondin lakaisemaan maan ongelmat, kuten huumeet ja korruptoituneet poliisit, maton alle.

”Kuinka monta opettajaa tai lääkäriä rahalla olisi voitu palkata? On häpeällistä kuinka päättäjämme ovat asettaneet Hollywoodin omien kansalaistensa edelle”, kampanjaan osallistunut Felipe Jurez sanoo The Mirror -lehdessä.

Sadat tuohtuneet kansalaiset vaativat kampanjallaan hallitusta perustelemaan rahankäytön maassa, jossa köyhyys on yleinen ongelma.

Syytökset rahankäytöstä paljastuivat ensimmäisen kerran, kun elokuvayhtiö Sonyn sisäisiä sähköposteja vuoti julkisuuteen tietomurron seurauksena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat