Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tätä oli Johnny Rottenin punk – katso videot ja lue valitut sanat

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Anarchy In The UK:n sanoitus oli epäilemättä melkoinen saavutus parikymppiseltä jätkältä – – olen hämmästynyt, että kirjoitin ne säkeet. Ne tulivat syvältä sisästäni – – Kokonaisen nuoren sukupolven mahdollisuudet sivuutettiin. – – Meillä ei ollut mitään tekemistä. Se oli punkin käynnistäneen moottorin polttoainetta.”

”Valitettavasti [basisti ja säveltäjä Glen Matlock] kuvitteli erheellisesti, että God Save The Queen on fasistinen kappale. Hän tarttui yhteen sanaan eikä tajunnut laajempaa yhteyttä. – – Kukaan tuskin saattoi kuvitella, että olisin sillä tukenut natseja, vai? Paitsi Glen, joka piti sitä jonkinlaisena oikeistolaisena julkilausumana. Voi Luoja, säästä meitä väärinkäsityksiltä! Minulla ja Glenillä oli hyvin erilainen huumorintaju. Omasta mielestäni en tehnyt mitään ilkeää tai pahaa. Olin vain lapsellinen ja typerä – sen olisi voinut kuitata hymyllä.”

”Clashin loisto perustui mielestäni aina Mick Jonesin persoonallisuuteen. – – Kaahaus oli peräisin enemmän Clashilta ja Damnedilta kuin meiltä – – mielipuolista vauhtia kulkevaa soittoa, josta en pitänyt edes silloin. – – eikä pidä unohtaa, että yhtye raivasi tietä kaikille poseerajille, bändeille jotka halusivat paahtaa tuhatta ja sataa, rääkyä ja huutaa. Se porukka ei kiinnostanut minua.”

”Rakastin Buzzcocksia. Hienoja, hauskoja sanoituksia, täysin uudenlainen lähestymistapa musiikkiin, ja koska kaikki niputettiin tuolloin ’punk’-nimikkeen alle, monelta jäi valitettavasti huomaamatta, että yhtye ei aina seurannut tuttuja polkuja.”

”Äiti teki kuolemaa – – ennen kuin hän lähti, hän pyysi minua kirjoittamaan hänelle laulun, ja siitä tuli [Public Image Ltd -yhtyeen] Death Disco. Ehdin soittaa hänelle vain varhaisen version. Hän ymmärsi, mitä ajoin takaa. – – Punkiin suuntautuneille faneillemme halusimme välittää viestin: Kuulkaas tytöt ja pojat, miksi piileksitte varjoissa, kun voisitte tanssia diskopallon alla? Tässä on tilaisuutenne. Ja parasta nauttia siitä, koska tanssitte äitini kuoleman tahdissa.”

Lainaukset John Lydonin kirjasta Raivoa ja voimaa!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat