Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taidenäyttelyiltä puuttuu Suomessa nettikoti, uusi sivusto yrittää koota ne yhteen

Kulttuuri
 
Kuvakaappaus Art Advisor -sivustolta.
Kuvakaappaus Art Advisor -sivustolta.

Helsingin kymmenet galleriat ovat täynnä kuvataidetta, joka on ilmaiseksi kenen tahansa katsottavissa. Silti moni galleria kumisee usein tyhjyyttään. Näyttelyt eivät houkuttele tarpeeksi, gallerioiden kynnys on liian korkealla, tai sitten ihmiset eivät vain löydä niihin.

Helsingistä on tähän asti puuttunut yleisesti tunnettu verkkosivusto tai muu palvelu josta näkisi helposti ja kattavasti, mitä näyttelyitä kaupungissa on meneillään. Esimerkiksi näyttelyitä listaavalla, seitsemän vuotta toimineella nayttely.info-verkkosivustolla ilmoittaminen on maksullista, joten sen tarjonta ei ole kattava.

Taideturistin tuskaan tulee nyt helpotusta, kun Art Advisor -verkkopalvelu aloittaa toimintansa. Se on mobiilikäyttöinen ja karttapohjainen palvelu, jonka kautta voi etsiä läheltä löytyviä avoinna olevia näyttelyitä.

”Kukaan ei jaksa etsiä tietoa näyttelyistä eri puolilta. Gallerialistaukset ovat vanhanaikaisia, ja esimerkiksi Facebookin tapahtumat perustuvat kaveruuteen. Monet ovat kärvistelleet pitkään sen kanssa, että Suomesta ei löydy kuvataiteeseen keskittyvää tiedotusalustaa. Haluamme edistää kuvataiteen löytämistä”, sanoo Teemu Lindroos, toinen palvelun perustajista.

Lindroos perusti palvelun yhdessä Pasi Rauhalan kanssa. Molemmat ovat itsekin kuvataiteilijoita.

Art Advisoria voi käyttää kuka tahansa taiteen katsoja, taiteilija, galleristi tai museon edustaja.

”Monet näyttelylistaukset ovat jonkun instituutin tai taidepäättäjän hallitsemia. Art Advisorissa kuka tahansa voi olla kuraattori”, Lindroos sanoo.

Rekisteröitynyt käyttäjä voi kerätä sivuille omia suosikkeja ja suositella taidetta ja tapahtumia. Galleriat voivat syöttää palveluun tietoa näyttelyistä ja teoksista, ja taiteilijat voivat ilmoittaa vaikka työhuoneensa tapahtumapaikaksi. Art Advisorista voi tarkistaa, mitkä näyttelyt ovat menossa pian kiinni. Sivuston käyttäminen on ilmaista.

”Sisäänrakennettu kartta näyttää etäisyydet, eli jos vaikka tipahtaa pariksi tunniksi Jyväskylään niin Art Advisorin avulla voi katsoa miten suunnistaa rautatieasemalta lähimpiin näyttelyihin”, Lindroos sanoo. Art Advisor paikantaa käyttäjän.

Art Advisor toimii suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi.

Tänään julkistettava Art Advisor on toistaiseksi vain mobiili edellä suunniteltu verkkopalvelu, mutta tekijöiden tarkoituksena on saada mobiilisovellus vuoden alussa sovelluskauppoihin.

Palvelun kehittämistä ovat rahoittaneet Konstsamfundet, Avek ja Koneen säätiö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat