Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lordista kertova Monsterimies voitti pääpalkinnon Yhdysvalloissa

Kulttuuri
 
Handout
Monsterimies-dokumentti kertoo dramaattisin kääntein Tomi Putaansuun tiestä huipulle ja sieltä alas.
Monsterimies-dokumentti kertoo dramaattisin kääntein Tomi Putaansuun tiestä huipulle ja sieltä alas. Kuva: Handout

Lordi-yhtyeestä kertova Monsterimies on voittanut Yhdysvalloissa Austin Film -festivaalilla parhaan dokumenttielokuvan palkinnon, kertoo tuotantoyhtiö Illume tiedotteessaan. Dokumentti oli mukana pitkien dokumenttielokuvien sarjassa.

Austin Film on festivaali, joka valitsee esitettäväkseen erityisesti vahvaan tarinankerrontaan pohjautuvia elokuvia. Monsterimies sai Austinissa samalla Amerikan-ensi-iltansa.

Antti Haasen ohjaama ja Illumen tuottama Monsterimies kertoo Lordista ja bändin maailman luoneesta Tomi Putaansuusta viisi vuotta euroviisuvoiton jälkeen. Bändillä on satojen tuhansien eurojen velat, eivätkä keikat vedä Suomessa enää yleisöä entiseen malliin. Usko unelmiin elää kuitenkin edelleen vahvana.

Dokumentti sai ensi-iltansa Rovaniemellä vuosi sitten. Samoihin aikoihin julkisuuteen nousivat ohjaaja Haasen ja Tomi Putaansuun väliset näkemyserot dokumentin sisällöstä.

Elokuva ei kerännyt katsojia Suomen elokuvateattereissa, mutta maailman festivaalirintamalla on mennyt paremmin.

Monsterimies on kiertänyt vuoden aikana festivaaleilla muun muassa Norjassa, Virossa, Latviassa, Kolumbiassa, Etelä-Afrikassa ja Kreikassa. Televisiossa sitä on esitetty Ruotsissa ja Puolassa.

Syksyn aikana Monsterimies nähdään maailman kolmanneksi suurimman elokuvafestivaalin CPH:DOX:in ohjelmistossa Kööpenhaminassa, ja esityksiä on luvassa myös muualla Euroopassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat