Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansanedustajaryhmä setvii Ylen tulevaisuutta

Kulttuuri
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Parlamentaarinen työryhmä aikoo kokoontua usein.
Parlamentaarinen työryhmä aikoo kokoontua usein. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Fakta

Työryhmän jäsenet

 Sirkka-Liisa Anttila (kesk)

 Tuomo Puumala (kesk)

 Eero Lehti (kok)

 Ritva Elomaa (ps)

 Teuvo Hakkarainen (ps)

 Eero Heinäluoma (sd)

 Krista Kiuru (sd)

 Outi Alanko-Kahiluoto (vihr)

 Matti Semi (vas)

 Mikaela Nylander (rkp)

 Peter Östman (kd)

Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut parlamentaarisen työryhmän arvioimaan Yleisradion julkisen palvelun tehtävää ja rahoitusta.

Vuoden alussa työnsä aloittavan ryhmän puheenjohtajana toimii kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Arto Satonen.

Työryhmän kaikki jäsenet ovat kansanedustajia. Sen toimikausi päättyy toukokuun lopussa ensi vuonna.

Puheenjohtaja Arto Satosen mukaan ryhmä aikoo kokoontua ainakin pari kertaa kuussa, mutta ehkä myös useammin, sillä työtä ennen toukokuun deadlinea riittää rutkasti.

”Meidän toimeksiannossahan on myös se, että me kuulemme laajasti media-alan asiantuntijoita ja sidosryhmien asiantuntijoita. Kyllä meillä aika monta kokousta tulee olemaan”, Satonen kertoo.

Ryhmä perustetaan, sillä näin on kirjattu hallitusohjelmaan.

Satosen mukaan ryhmän tehtävänä on tarkastella avoimin silmin sitä, mikä on Ylen julkisen palvelun tehtävä nykyisessä mediatilanteessa ja ylipäätään yhteiskunnallisessa tilanteessa. Samalla pohditaan Ylen rahoitusta.

”Minusta on hyvä päivittää nyt tilanne. Tässä arvioidaan myös Ylen ja kaupallisen median välistä suhdetta”, Satonen sanoo ja viittaa toisen, Anssi Vanjoen johtaman ryhmän tutkimuksiin.

Vanjoen johdolla alkoi toimia elokuun alussa toinenkin suomalaista mediakenttää tutkiva työryhmä. Sen tehtävänä on kartoittaa Suomen mediatoimialan tilannetta varsinkin kaupallisen median kantilta.

Vuodenvaihteessa valmistuvan tutkimuksen hedelmät aiotaan ottaa huomioon myös Yle-ryhmässä.

”Kun sieltä tulee tuloksia, niitä käydään meilläkin läpi. Toki vain siltä osalta, mikä liippaa Yleä”, Satonen sanoo.

Työryhmässä oppositiota edustavan vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto on tyytyväinen ryhmän perustamiseen. Hänen mukaansa on tärkeää, että Yleisradion asiat – sekä tehtävä että rahoitus – käsiteltäisiin parlamentaarisesti, koko eduskunnan voimin.

Näin ei ole viime aikoina tapahtunut. Alanko-Kahiluodon mukaan oppositiossa on oltu närkästyneitä siitä, että hallitus on ilmoittanut yksipuolisesti Yleisradiota koskevia päätöksiä. Tämä on hänen mukaansa vaarantanut Ylen riippumattomuuden.

”Yle on koko kansan yhteinen Yleisradio eikä hallituksen Yleisradio. Olemme olleet erittäin huolestuneita siitä, että hallitus on ilmoittanut yksipuolisesti jäädyttävänsä Yle-indeksin tai muuttavansa Yle-veroa”, Alanko-Kahiluoto sanoo.

Outi Alanko-Kahiluodon mukaan vihreiden eduskuntaryhmä ei kannata mitään Yleä koskevia leikkauksia. Syynä on se, että Yleltä leikattiin jo viime kaudella ja se joutui tekemään tuolloin isoja sopeutuksia.

Ylen rahoitusta ei ole vihreiden mielestä syytä leikata myöskään tämänhetkisen poliittisen tilanteen takia.

”Nyt on tärkeää turvata riippumaton tiedonvälitys. Yle-lakiin on kirjattu Ylen tehtävä avoimen tiedonvälityksen, demokratian ja vähemmistöjen oikeuksien puolustajana. Myöskään sen takia me emme halua koskea Ylen rahoitukseen”, hän sanoo.

Vesa Moilanen / Lehtikuva
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen alkaa johtaa uutta Yle-työryhmää.
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen alkaa johtaa uutta Yle-työryhmää.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat