Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi uutta museota valtionosuuden piiriin

Rauman merimuseo ja ortodoksimuseo saivat tukea.

Kulttuuri
 
Akseli Muraja
Ortodoksimuseo Riisa avattiin Kuopiossa keväällä.
Ortodoksimuseo Riisa avattiin Kuopiossa keväällä. Kuva: Akseli Muraja

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on päättänyt taide- ja kulttuurilaitosten valtionosuuksista ensi vuodeksi.

Valtionosuuden piiriin hyväksyttiin myös kaksi uutta museota: Suomen ortodoksinen kirkkomuseo Riisa ja Rauman merimuseo.

Kuopiossa sijaitseva Riisa on yksi Euroopan huomattavimmista ortodoksisista kirkkomuseoista. Rauman merimuseo taas on Raumanmeren merimuseosäätiön ylläpitämä ja käsittelee eritoten merimiesten arkea, mutta myös raumalaista laivanrakennusta ja lähialueen meriarkeologiaa.

Tulevissa valtionosuuksissa ei ilmennyt suuria mullistuksia verrattuna viime vuoteen.

Kaikkiaan suomalaiset teatterit, orkesterit ja museot saavat ensi vuonna rahoitusta valtionosuuksina noin 106 miljoonaa euroa. Valtionosuudet laskivat tästä vuodesta runsaat neljä miljoonaa euroa.

Teattereiden valtionosuudet ovat noin 51,9 miljoonaa euroa, orkestereiden noin 20,1 miljoonaa euroa ja museoiden noin 34,1 miljoonaa euroa. Osuudet maksetaan, jos eduskunta hyväksyy vuoden 2016 talousarvioesityksen.

”Indeksijäädytykset koskevat myös kulttuurilaitoksia. Jo edellisen hallituksen säästöpäätökset vaikuttavat myös valtionosuuksiin”, kertoo opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuriasiainneuvos Päivi Salonen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat