Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon Emma-taidemuseo laajenee – Tapio Wirkkalan ja Rut Brykin kokoelma saa oman tilan

Kulttuuri
 
Sirpa Räihä / HS
Espoon Emmassa oli vuonna 2009 näyttely, joka esitteli Tapio Wirkkalaa kuvanveistäjänä. Näyttelyssä oli esillä taiteilijan valtava Ultima Thule -reliefi, joka on nykyään pysyvästi esillä museossa.
Espoon Emmassa oli vuonna 2009 näyttely, joka esitteli Tapio Wirkkalaa kuvanveistäjänä. Näyttelyssä oli esillä taiteilijan valtava Ultima Thule -reliefi, joka on nykyään pysyvästi esillä museossa. Kuva: Sirpa Räihä / HS

Espoon modernin taiteen museo Emma saa lisätilaa ja perustaa uuden näyttelytilan designille.

Museo saa Tapiolan Weegee-talosta käyttöönsä Helinä Rautavaaran museon tilat. Sinne tulee vuonna 2017 esille Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmaa.

Asiasta sopivat Espoon kaupunki, Emma ja säätiö. Tavoitteena oli, että kansallisesti arvokkaan kokoelman säilytys, ylläpito ja huolto turvataan ja teokset pääsevät yleisön nähtäville. Tilasta halutaan myös tehdä kansainvälinen tapahtumakeskus, joka esittelee muutakin suomalaista muotoilua.

Vuonna 2003 perustettu Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö ylläpitää taiteilijapariskunnan kokoelmaa ja edistää tutkimusta sekä näyttely- ja julkaisutoimintaa. Säätiön kokoelma on talletettu Emmaan jo aiemmin.

Säätiön tavoitteena on ollut pysyvä näyttelytila. Näyttelytilan suunnittelusta järjestetään kilpailu myöhemmin syksyllä.

Helinä Rautavaaran museo siirtyy muualle Weegee-talon kokonaisuuteen, katutason osoitteeseen Ahertajakuja 6. Museo on jatkossakin osa Weegee-talon toimintaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat