Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksofonisti ja jazzlehtori Jari Perkiömäki valittiin Taideyliopiston uudeksi rehtoriksi

Kulttuuri
 
Mika Ranta / HS
Jari Perkiömäki on Taideyliopiston uusi rehtori.
Jari Perkiömäki on Taideyliopiston uusi rehtori. Kuva: Mika Ranta / HS

Taideyliopiston uudeksi rehtoriksi on valittu musiikin tohtori Jari Perkiömäki (s. 1961).

Hän aloittaa viisivuotisessa tehtävässä 1. joulukuuta.

Jari Perkiömäki on palkittu saksofonisti, joka on toiminut Taideyliopistossa jazzmusiikin lehtorina vuodesta 1997. Hän on toiminut myös muun muassa Sibelius-Akatemian vararehtorina (2009–2012) ja jazz-osaston johtajana (2000–2009) sekä Korkeakoulutuksen arviointineuvosto KKA:n jäsenenä (2010–2014).

Perkiömäki on myös luennoinut yrityksissä ja muissa organisaatioissa jazz-improvisoinnin hyödyntämisestä johtamisen ja organisaation kehittämisessä.

Perkiömäellä on useita kotimaisia ja kansainvälisiä luottamustehtäviä. Hän on muun muassa Taideyliopiston lehtori- ja opettajayhdistyksen sekä jazzkoulutusjärjestö IASJ:n puheenjohtaja.

”Otan nöyrästi, mutta inspiroituneena vastaan tämän minulle annetun vastuullisen tehtävän. Taideyliopistolla on tärkeä tehtävä suomalaisessa yhteiskunnassa ja huikea potentiaali, jonka muodostavat lahjakkaat opiskelijat ja työhönsä intohimoisesti sitoutuneet opettajat, tutkijat, taiteilijat ja muu henkilökunta”, Perkiömäki kommentoi Taideyliopiston tiedotteessa.

”Onnistuakseen tehtävässään rehtorin tulee kyetä yliopistoyhteisön kokoamiseen ja muutosjohtamiseen, mutta sykkiä samalla myös taiteelle. Taideyliopisto tarvitsee työtä pelkäämättömän keulakuvan ja ammattimaisen johtajan. Jari Perkiömäki tuntee taiteen syvällisesti ja ymmärtää yliopistomaailman laajasti. Hän on ennakkoluuloton ja uskon, että hän pystyy yhdistämään Taideyliopiston”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Karri Kaitue Taideyliopiston tiedotteessa.

Taideyliopiston rehtorin paikka avautui viime kesäkuussa, kun Tiina Rosenberg sopi hallituksen kanssa jättävänsä tehtävän välittömästi vain kahden ja puolen vuoden jälkeen.

Rehtorin virkaa hakivat muiden muassa Helsingin juhlaviikkoja johtanut Erik Söderblom, Taideyliopiston vararehtori Paula Tuovinen ja Sibelius-Akatemian dekaani Tuomas Auvinen.

Tehtävään hakivat myös Hannu Apajalahti, Pekka Hako, Kaarlo Hildén, Petteri Ikonen, Lauri Kettunen, Teemu Kide, Satu Olkkonen, Antti Pajamo, Piia Rantala-Korhonen, Leena-Maija Rossi, Lea Ryynänen-Karjalainen, Lauri Toivio, Barbara Vanderlinden ja Thomas Winther.

Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat