Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauhurockin pioneeri Alice Cooper löysi jotain ”mielenvikaisempaa”: levyttää nyt Prokofjevin klassista musiikkia

Kulttuuri
 
Roni Rekomaa
Alice Cooper esiintyi Porissa Sonisphere-festivaalilla 2010. Nyt hän levyttää Sergei Prokofjevin klassista musiikkia
Alice Cooper esiintyi Porissa Sonisphere-festivaalilla 2010. Nyt hän levyttää Sergei Prokofjevin klassista musiikkia Kuva: Roni Rekomaa

Kauhukuvastosta ammentavan shock rockin pioneeri Alice Cooper (s. 1948) esittää kaikki puheroolit ensi viikolla julkaistavassa levytyksessä Sergei Prokofjevin Pekka ja susi -orkesteriteoksesta.

Peter and the Wolf in Hollywood sijoittuu nykyaikaan. Uudessa tarinassa Venäjältä isoisänsä luo muuttanut Pekka lähtee pyydystämään eläintarhasta karannutta sutta Hollywoodissa. Cd:n lisäksi luvassa on animaatio.

Vincent Furnier eli Alice Cooper tutustui miljoonien muiden lasten tavoin klassiseen musiikkiin juuri Pekan ja suden kautta. Varttuessaan hän tutustui myös moniin muihin klassisiin säveltäjiin, ja ennen läpimurtoaan hän teki varsin progressiivisia levytyksiä.

Guardian-lehden tuoreessa haastattelussa Cooper myöntää, että hänestä on mahdotonta säveltää melodiaa, jota klassisen musiikin säveltäjät eivät olisi jo säveltäneet.

”Rakennan esityksiäni kuin oopperaa”, Cooper mainitsee.

Hän on tehnyt esityksiinsä dramaturgiaa lavastamalla esimerkiksi oman teloituksensa giljotiinilla sekä esiintymällä elävän käärmeen kanssa.

Hän kiittää myös tähtituottaja Bob Ezrinin klassista koulutusta, joka auttoi tekemään rocktuotannoista epäsovinnaisempia.

”Siis klassiset säveltäjäthän olivat aivan mielipuolisia. Tämä musiikki nielaisi heidät, se sai heidät henkisesti mielenvikaisiksi. He olivat aikansa rocktähtiä ja nykyisin he olisivat olleet paljon hullumpia kuin me”, Cooper kertoo.

Alexander Shelley johtaa levyllä Saksan nuoriso-orkesteria. Levy-yhtiö on klassin musiikin perinteinen mahtimerkki Deutsche Grammophon.

Voit katsoa produktion esittelyn alla olevasta videosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat