Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Dingo on nyt enimmäkseen virolainen

Kulttuuri
 
Ruutukaappaus Õhtuleht-sanomalehden Dingo-uutisesta.
Ruutukaappaus Õhtuleht-sanomalehden Dingo-uutisesta.

Legendaarinen suomalaisyhtye Dingo on tehnyt pari viikkoa sitten mittavan miehistönvaihdoksen. Yhtye koostuu nyt suurimmaksi osaksi virolaisista ammattimuusikoista.

Bändin keulakuva Pertti Neumann kertoo, että yhtyeessä soittaa tätä nykyä kolme virolaista.

Mukana ovat kitaristi Rein T. Rebane, rumpali Vallo Vildak ja basisti Taago Daniel.

”Finlandia-voimaa” yhtyeeseen tuovat kosketinsoittaja Petri Lapintie sekä tietenkin solisti Neumann itse.

Miehistönvaihdoksen takana on Neumannin mukaan ennen kaikkea yhtyeen ohjelmamyyjä Jari ”Holle” Holopainen. Tällä oli jo entuudestaan hyvät yhteydet Viroon.

”Hän näki kokonaisuuden: Dingo-musiikki elää ja voi hyvin myös Viron puolella”, kertoo kauppamatkalta Helsingistä puhelimitse tavoitettu Neumann.

Virossa Dingon miehistönvaihdoksesta on tiedetty laajasti jo pari viikkoa. Vastaanotto on ollut Neumannin mukaan ”tyrmäävä”.

”En odottanut, että tuo rumba on siellä noin hurja. Mä olen tehnyt sinne muutamien päivien ajan ihan pelkästään mediaa ja palaan taas sunnuntaina tekemään kahta ohjelmaa lisää.”

Viron media on huomioinut Dingon viime päivinä television pääuutisia myöten. Postimees-lehti taas teki Neumannin mukaan ”kuuden aukeaman jutun”.

”Kyllähän se hiveli. Että oho. Ei tämä ole mikään pikkujuttu.”

Dingo ei ollut mikään pikkujuttu Virossa 1980-luvullakaan. Samaan aikaan kun yhtye aiheutti Dingo-maniaa Suomessa, sitä fanitettiin lujasti myös Virossa.

Ensimmäisen Viron-keikkansa Neumann kertoo tehneensä vuonna 1986 ensimmäisen soololevynsä aikoihin, heti Dingon hajoamisen jälkeen.

”Se oli ihan hurjaa. Tallinnan keskustan aukiolla oli 30 000 ihmistä. Osa oli kiivennyt katoille saakka.”

Dingon soittajisto on vaihtunut 1980-luvun alkuperäisen kokoonpanon jälkeen jo useasti. Viimeisin kokoonpano ehti olla kasassa vain muutamia kuukausia, mutta se ei ollut Neumannin mukaan edes mikään virallinen Dingo.

”Siinä oli paljon sellaista tuuraustyyppistä juttua. Ei voida puhua missään kohtaa virallisesta kokoonpanoliittymästä. Mutta mentiin Dingo-nimikkeen alla. Sillä toistan edelleen: Dingo on hyvä ja vahva brändi. Sitä pitää käyttää”, Neumann sanoo.

Nykyinen kokoonpano on hänen mukaansa ”ainakin toistaiseksi” vakituinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat