Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansallisoopperan hittimusikaali Oopperan kummitus viedään Göteborgiin

Kulttuuri
 
Stefan Bremer / Suomen Kansallisooppera
Sofie Asplund ja Ville Rusanen esiintyvät Kansallisoopperan Oopperan kummitus -musikaalissa.
Sofie Asplund ja Ville Rusanen esiintyvät Kansallisoopperan Oopperan kummitus -musikaalissa. Kuva: Stefan Bremer / Suomen Kansallisooppera

Kansallisoopperan supersuosittu Oopperan kummitus -musikaali jatkaa Göteborgin oopperaan. Göteborgissa ensi-ilta on syksyllä 2017. Kuten Helsingissäkin, teos esitetään Ruotsissa alkuperäiskielellä englanniksi.

Maailmalla on esitetty useimmiten Andrew Lloyd Webberin alkuperäisen Lontoon-version mukaista Oopperan kummitusta, mutta Kansallisooppera sai viidentenä teatterina maailmassa luvan tehdä kokonaan uuden tuotannon.

Oopperan kummituksen esitykset jatkuvat Helsingissä toukokuuhun asti. Esitykset on loppuunmyyty, mutta yksittäisiä peruutuspaikkoja tulee satunnaisesti saataville.

Tiina Puumalaisen ohjauksen maailman suosituimmasta musikaalista näkee Kansallisoopperassa kaudella 2015–2016 noin 75 000 katsojaa. Esityksiä tulee toukokuuhun mennessä 56.

Kansallisooppera on tehnyt teosvaihtoa Göteborgin oopperan kanssa aiemminkin – esimerkiksi tällä kaudella ohjelmistossa oleva ooppera Thaïs on alun perin Göteborgin oopperan tuotanto. Göteborgin oopperassa esitetään oopperaa, tanssia ja musikaaleja. Vuosittain esityksiä on noin 270 ja kävijöitä 250 000.

Kansallisoopperan ja Kansallisbaletin tuotantoja on nähty muutaman viime vuoden aikana mm. Tokiossa (Reininkulta, Die tote Stadt ja Manon Lescaut), Oslossa (Onegin), Tel Avivissa (Boris Godunov) ja Prahassa (Don Carlos).

Kuluvalla kaudella 2015–2016 Helsingissä nähdään Zürichin oopperan tuotanto oopperasta Nenä, Berliinin Komische Operin Taikahuilu sekä Norjan Kansallisbaletista peräisin oleva tanssiteos BACH. Forms of Silence and Emptiness.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat