Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Epäortodoksiseen ajatteluun” rohkaiseva kirjailija Laura Ruohonen sai Alfred Kordelinin palkinnon

Kulttuuri
 
Ismo Willström
Laura Ruohonen
Laura Ruohonen Kuva: Ismo Willström

Alfred Kordelinin tieteen, taiteen, kirjallisuuden ja kansanvalistuksen palkinnot julkistettiin tänään perjantaina Helsingissä.

Palkinnon saivat farmasian professori Jari Yli-Kauhaluoma, Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys, kirjailija Laura Ruohonen ja Nuorisotutkimusseura. Jokainen palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa.

Palkintoperusteluiden mukaan kirjailija Laura Ruohonen on ilahduttanut monen ikäistä yleisöä näytelmillään ja kuunnelmillaan.

Ruohosen näytelmiä on käännetty yli 20 kielelle ja niitä esitetään eri puolella maailmaa.

Ruohosen kehutaan myös opettaneen ja rohkaisseen uutta kirjailija- ja dramaturgisukupolvea Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa ”itsenäiseen ja epäortodoksiseen ajatteluun”.

Jari Yli-Kauhaluoman sanotaan perusteluissa osoittaneen, että koivun ja havupuiden terpeeneistä voisi kehittää lääkeaineita infektioiden ja syövän hoitoon.

Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys taas on luonut perusteluiden mukaan Etelä-Savoon monipuolisen ja vireän kulttuurielämän.

”Puhallinorkestereita lakkautetaan, mutta Rantasalmi marssii vahvasti vastavirtaan. Yhdistys lähentelee 3 800 asukkaan kunnassa tilastollista mahdottomuutta: kahdeksassa orkesterissa sekä nuoriso- ja lastenteattereissa on tällä hetkellä mukana 120 soittajaa ja musikaaleissa noin 70 harrastajaa. ”

Nuorisotutkimusseura on palkintoraatien mukaan onnistunut tuottamaan ja välittämään akateemisesti korkeatasoista tutkimustieto. Se on myös koonnut tutkijat, virkamiehet, nuorisotyöntekijät ja opettajat saman pöydän ääreen keskustelemaan nuorten asioista.

Vuodesta 1920 lähtien jaetuilla Alfred Kordelinin palkinnoilla halutaan huomioida suomalaisia kulttuuritekoja. Palkinnon voi saada yksityishenkilö tai yhteisö.

Palkinnoista päättää neljä raatia, jotka koostuvat tieteen, taiteen, kirjallisuuden ja kansanvalistuksen asiantuntijoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat