Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Baltic Circle avaa ja syventää keskusteluja

Kulttuuri
 
Christian Kleiner
Toshiki Okadan Super Premium Soft Double Vanilla Rich -näytelmä käsittelee kulutusyhteiskuntaa.
Toshiki Okadan Super Premium Soft Double Vanilla Rich -näytelmä käsittelee kulutusyhteiskuntaa. Kuva: Christian Kleiner

Tiistaina alkava Baltic Circle -festivaali (10.–14.11.) painottaa ohjelmistossaan sitä, että yksittäiset esitykset ovat osa laajempia ilmiöitä. Ne aloittavat ja jatkavat keskusteluja siitä, mitä on hyvä elämä, millaista muutosta tarvitsemme ja millainen on taiteen ja hyvinvointivaltion liitto.

Uusi taiteellinen johtaja Satu Herrala on rakentanut yhdessä taiteilijoiden kanssa festivaalin, joka levittäytyy eri esitystiloihin ja kohtaamispaikkoihin sekä antaa esitysten katsomisen lisäksi mahdollisuuden osallistua erilaisiin kollektiivisiin tapahtumiin ja juhliin, kuten Post-Mj Era of Consciousness -ryhmän järjestämiin Michael Jacksonin ruumiinvalvojaisiin (14.11.).

Japanilaisen Toshiki Okadan ohjaama esitys omalle Chelfitsch-ryhmälleen nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa. Super Premium Soft Vanilla Rich -esityksessä (10.–11.11) äänen saa Japanin uusi sukupolvi. Ryhmä yhdistelee tarkkaa koreografiaa ja arkaaista kieltä.

Ruotsalaisen Mårten Spångbergin The Internet (11.–12.11.) on lähes nelituntinen esitys, jossa kuullaan poppia, nähdään tanssia ja vaihtuvia asuja ja jossa yleisö saa olla mukana tai ottaa vaikka nokoset. Esityksessä tarkastellaan digitaalisen ympäristön vaikutuksia esittämiseen. Internet on jonkinlainen universumi tai meri, josta kukaan ei ole vastuussa.

Näyttelijä Anna Paavilaisen äärimmäisen rohkea Play Rape -esitys (13.–14.11.) tuo näyttämölle teatterin ja yhteiskuntamme naisen kohdistaman rakenteellisen väkivallan. Omakohtaisessa esityksessä häpeän tunteet ja oikeus ilmaista itseään tuodaan kaunistelemattomina katsojien eteen. Saako nuori naisnäyttelijä tehdä asioita omalla tavallaan?

Festivaalin vahvaa dokumenttiperinnettä jatkaa sveitsiläisohjaaja Milo Raun The Moscow Trials -elokuva (14.11.), jossa kuvataan Venäjällä käynnissä olevaa kulttuurisotaa.

Mårten Spångberg
Mårten Spångbergin The Internet -näyttämöteos on lähes nelituntinen jatkuva prosessi.
Mårten Spångbergin The Internet -näyttämöteos on lähes nelituntinen jatkuva prosessi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat