Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paula Vesala vastaa Pekka Kuusiston Vain elämää -kritiikkiin: Ohjelma sai ihmiset kiinnostumaan tv:n musiikkiesityksistä

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Pekka Kuusisto liekeissä: näin Sibelius soi Radioheadin tyyliin
Pekka Kuusisto liekeissä: näin Sibelius soi Radioheadin tyyliin
Vuoden 1995 Sibelius-viulukilvan voittaja Pekka Kuusisto esittelee HSTV:lle mihin Jean Sibeliuksen viulukonsertto taipuu. Hän näyttää kuinka soitti 20 vuotta sitten Sibeliusta ja kuinka kansanmusiikki muutti tulkintaa. Kuulemme myös miten Sibelius soi barokin mestarin J. S. Bachin ja lopulta jopa Radiohead-yhtyeen tapaan. Toimittaja: Vesa Sirén, kuvaus ja leikkaus: Sami Kero

Lauluntekijä ja laulaja Paula Vesala on vastannut viestipalvelu Twitterissä viulisti Pekka Kuusiston kipakkaan Vain elämää -tv-ohjelmaa koskeneeseen kritiikkiin. Kuusisto kritisoi ohjelmaa marraskuun Kuukausiliitteen laajassa haastattelussa.

”Vain elämään hyvä puoli: se sai ihmiset kiinnostumaan uudelleen biiseistä ja musiikkiesityksistä tv:ssä”, Vesala kommentoi Twitterissä.

PMMP-yhtyeessä suosioon noussut ja soolouralla jatkanut Vesala on itsekin osallistunut Vain elämää -ohjelmaan. Hänen kaikki esityksensä ohjelmassa voi katsella täältä.

Kuusisto puolestaan on kansainvälistä uraa tekevä vuoden 1995 Sibelius-viulukilvan voittaja. (Hänen uusin tulkintansa Sibeliuksen viulukonsertosta on katseltavissa ja kuultavissa tästä ja konsertin arvio luettavissa tästä linkistä.)

Kuusisto pohtii marraskuun kuukausiliitteessä joidenkin klassisen musiikin edustajien tapaa brändätä itseään julkisuudessa yhä enemmän viihdemaailman tapaan. Hän muistuttaa, että esimerkiksi suomalainen klassisen musiikin koulutus on lähtenyt siitä, että teos on esittäjää tärkeämpi.

”Viihdepuolella on toisin, siellä näkyvyys julkisuudessa on elinehto”, Kuusisto arvioi.

Hän haukkuu haastattelussa suositun Vain elämää -tv-ohjelman ja kehuu sitä moittinutta Tuomari Nurmiota.

”Kovasti kummastellaan tai juhlitaan sitä, kun joku kritisoi eikä halua mukaan. Suuren mittakaavan viihteen asema on jo niin vahva Suomessakin, että soraääni on heti tapaus”, Kuusisto pohtii.

Kaikki Kuusiston kritiikki ei mahtunut HS:n Kuukausiliitteen kirjoitukseen. Hän ihmetteli myös, miten jopa ” Vesa-Matti Loiri ja Paula Koivuniemikin suostuivat ohjelmaformaattiin, vaikka he tarjoavat ohjelmalle paljon enemmän kuin ohjelma voi heille antaa.

HS:n Ilkka Mattila pohti kolumnissaan helmikuussa Vain Elämää -ohjelmaan osallistumisen hyötyjä ja haittoja myös Koivuniemen ja Loirin kannalta.

Kuusiston kritiikki saattoi yllättää, sillä Pekka Kuusistokin on osallistunut erilaisiin tv-ohjelmiin, esimerkiksi muinaiseen Levyraatiin ja Hyviin, pahoihin ja rumiin sekä Kokkisotaan ja Valvomoon.

Epäilemättä Kuusiston sovitustaidoilla loistaisi myös Vain elämää -ohjelmassa. Sovitustaidoista nähdään näyte uudella HSTV-videolla, jossa Kuusisto soittaa Sibeliusta esimerkiksi Radiohead-yhtyeen tyyliin.

Kuusisto ja Vesala ovat aikaisemmin tehneet yhteistyötä esimerkiksi Kuusiston johtamalla Meidän festivaalilla, ja arvonanto on molemminpuolista.

”Pekka on inspiroiva ja aina matkalla uuteen!” Vesala ylistää Kuusistoa Twitterissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat